KOSGEB kategorisinde, bu yazımızda sizlere KOSGEB Maaş Desteği Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? hakkında bilgiler vereceğiz.
KOSGEB Maaş Desteği Nasıl Alınır?
KOSGEB maaş desteği, mevcut işletmelerin yüksekokul veya fakültelerinden mezun olan kişilerin çalıştırılabilmesi için 6 aylık bir kurs alması ve KOSGEB altyapısından geçmesini amaçlar. Çalışmak isteyen kişiler iş bulabilmek için İŞKUR’a başvuru yaptıkları sırada KOSGEB için aranan yeterli kriterlere sahiplerse KOSGEB’e yönlendirilmektedir. Bu sayede iş arayan kişiler KOSGEB tarafından bir işe yerleştirilecektir ve işsiz kalma süreci bitecektir. Bunun yanı sıra kişilerin hak ettikleri maaşı alabilmeleri için maaş desteği sağlanmaktadır ve sağlanacak olan bu maaş desteği işveren içinde oldukça önemlidir. KOSGEB maaş desteği programında birtakım amaçlara sahiptir. Bu amaçlar ise şu şekildedir:
- KOSGEB’in sağlamış olduğu bu maaş desteği sayesinde işinde eğitim almış aynı zamanda KOSGEB eğitimleri ile kendini geliştirmiş olan kişilerin işsizlik oranı azaltılmaktadır. Bu sayede hem işletme yönetimi hem de iş etiği hakkında bilgiye sahip personeller istihdam edilmiş olacaktır.
- Nitelikli olarak çalışacak olan personellerin hak ettiği maaşı alması 2020 yılındaki şartlardan dolayı oldukça zordur. Ancak KOSGEB tarafından gerçekleştirilen bu program sayesinde kişiler hak etmiş oldukları maaşı alabileceklerdir.
- KOSGEB’in nitelikli elemanlara verilecek olan maaşı karşılaması durumunda işletmelerde büyüme oranında artış ve verimde yükselme oranları artacaktır.
- Maaş desteği programından faydalanacak olan firmaların KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmaları gerekmektedir. Bu sayede kişilerin bu program dışında başka programlardan da faydalanma imkanı olacaktır.
- KOSGEB bu destekten yararlanma halinde hem elemanı hem de şirketi ödüllendirmektedir.
KOSGEB Maaş Desteği Alma Şartları Nelerdir?
- KOSGEB’ten maaş desteği alacak olan personelin bu destek için yönlendirildiği kurumdan daha önce bir bağlantısının olmaması gerekmektedir.
- Maaş desteğinden yararlanacak olan kişinin yönlendirildiği firma ile bağlantısının olmaması şartı 12 yıla bağlanmaktadır.
- KOSGEB’in maaş desteği vereceği personel ile anlaşma kişi iş başvurusu yapmadan önce imzalanmaktadır. Bu sayede KOSGEB bilgisi dahilinde yapılacak olan iş dağıtımı dikkate alınmaktadır.
- Çalıştırılacak olan kurumda yarı zamanlı veya part time olarak çalıştırılan kişilerin bu destekten yararlanma imkanı yoktur. Maaş desteği alabilmek için en az günde 6 saat ve haftada 5 gün olmak üzere çalıştıkları iş yerinde bulunulması gerekmektedir.
- Destek alacak olan bu firmada en fazla 2 kişi bu destekten yararlanabilmektedir.
- İşten ayrılma durumunda tekrar maaş desteği talebi ile eleman alınacağı durumlarda kişiler 2 yıl içerisinde en fazla 4 adet başvuru da bulunabilmektedir
- İşe başlatılacak olan kurumda SGK girişleri dikkate alınmaktadır. Maaş desteği alacak olan elemanın işe başlamadan en fazla 45 gün içerisinde SGK girişinin yapılması gerekmektedir.