Bekçilik Matematik Deneme Sınavı – 1

Bekçilik Matematik Deneme Sınavı – 1
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Fatma Öğretmen, matematik dersinde öğrencilerine aşağıdaki tanımı yapmıştır. “Ortak bölenlerinin en büyüğü 1 olan iki pozitif tam sayıya aralarında asal sayılar” denir, a ile b aralarında asal sayılar olmak üzere,


2a + 3b = 36 eşitliğini sağlayan, a değerlerinin toplamı kaçtır?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Ahmet cep telefonuna saat 12.00’de baktığında bataryasının tam dolu olmadığını görüyor.


• Ahmet, tam bu anda cep telefonunu açık şekilde şarja takarsa saat 12.15’te batarya tam olarak doluyor.


• Ahmet, eğer cep telefonunu kapalı olarak şarja taksaydı saat 12.10’da batarya tam olarak dolacaktı. Ahmet, saat 12.03’te açık şekildeki şarja takılı olan cep telefonuna baktığında batarya doluluk yüzdesini %84 olarak görüyor.


Buna göre, Ahmet bataryası tamamen boş olan cep telefonunu kapalı olarak şarja takarsa kaç dakikada batarya doluluk yüzdesi %100 olur?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Samet ve Murat aynı gün aynı firmada işe başlıyor. Samet ve Murat’ın maaşlarıyla ilgili olarak aşağıdakiler bilinmektedir.


• Murat başlangıçta 3200 TL aylık maaş alırken, işe başladıktan 6 ay sonra her ay 50 TL zamlı maaş alacaktır.


• Samet’in aylık maaşı ise 4 ayda bir 100 TL zamlı olacaktır.


Samet ve Murat’ın aylık maaşları 15. ayda eşit olacağına göre, Samet’in işe başlangıçtaki maaşı kaç TL’dir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

İrem; Beril’den 3 yıl öne, Zeynep’ten 5 yıl sonra doğmuştur. İrem’in bugünkü yaşının 2 katı, Beril’in bugünkü yaşının 3 katına eşittir. Buna göre, kaç yıl sonra Zeynep’in yaşı, Beril’in yaşının 2 katı olur?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
A = {1, 2, 3, 4, 5} kümesinin elemanları kullanılarak en fazla üç basamaklı rakamları farklı kaç farklı doğal sayı yazılabilir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Altı basamaklı AB0AB7 sayısının iki basamaklı AB sayısına bölümünden elde edilen bölüm ile kalanın toplamı kaçtır?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Eşit kapasiteli üç işçiden birincisi işe başladıktan 2 gün sonra ikinci işçi, ikinci işçi işe başladıktan 3 gün sonra, üçüncü işçi işe başlayarak toplam 8 günde işi tamamlıyorlar. Buna göre, işçilerden bir tanesi tek başına çalışırsa, aynı işin tamamını kaç günde bitirebilir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Bir işçi her bir parça işi 4’er günde bitiriyor ve her bir parça işin sonunda 1 gün dinleniyor. Bu işçi, ilk parça işe salı günü başladığına göre, 9 . parça işi hangi gün bitirir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
“MATEMATİK” sözcüğündeki harflerin yerleri değiştirilerek anlamlı ya da anlamsız 9 harfli sözcükler oluşturuluyor. Buna göre, bu sözcüklerin kaç tanesi M harfiyle başlar, fakat K harfiyle bitmez?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Ayşen, evine belli sayıda arkadaşını davet etmiş ve her davetli arkadaşına üç adet kurabiye düşe­cek kadar kurabiye hazırlamıştır. Fakat davet ettiği arkadaşlarının yarısı gelmemiştir. Ayşen hazırladığı kurabiyelerin tamamını bitir­mek için gelen 6 arkadaşına beşer, diğerlerine üçer kurabiye vermiştir. Buna göre, Ayşen evine kaç arkadaşını davet etmiştir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Boy ortalaması 192 cm olan 12 kişilik bir bas­ketbol takımından boy ortalaman 188 cm olan 4 oyuncu ayrılmıştır. Takımda kalan oyuncuların boy ortalaması kaçtır?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
5 ile bölündüğünde 1 ,4 ile bölündüğünde 2 ka­lanını veren tüm iki basamaklı doğal sayıların toplamı kaçtır?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bir manavda armutun kilogram satış fiyatı 4 TL, kirazın kilogram satış fiyatı 5 TL’dir. Bu iki meyve­den toplam 28 kilogram alan Arda, manava 127 TL ödemiştir. Buna göre Arda kaç kilogram armut almıştır?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Bir öğretmen, sınıftaki öğrencileri 15 kişilik bir A grubu ve 12 kişilik bir B grubu olmak üzere iki gruba ayırdıktan sonra her iki gruba eşit sayıda bayrak veriyor. Bu bayraklar grup içindeki öğrenciler arasında eşit olarak paylaşılıyor. Daha sonra, her bir gruptan ikişer öğrenci bayraklarıyla beraber ayrılıyor. Son durumda; A grubunun toplam bayrak sayısı, B grubunun toplam bayrak sayısından 5 fazla olduğuna göre, öğretmen her bir gruba kaç bayrak vermiştir?
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E


Aras, Barış, Can ve Defne; Batu isimli arkadaşla­rına ortak hediye almak isterler. Hediyenin ücretini Aras ve Barış birlikte öder. Ertesi gün Can ve Defne; Aras’a toplam 88 TL, Barış’a toplam 120 TL öder ve böylece hediyenin ücretini eşit ödemiş olurlar. Buna göre, Aras başlangıçta hediyeye kaç TL ödemiştir?


 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.