Askeri Personel Alımlarında Dövme Sorun Olur Mu?

0
825

Kolluk Personeli kategorimizdeki , bu yazımızda sizlere Askeri Personel Alımlarında Dövme Sorun Olur Mu? hakkında bilgiler vereceğiz.

Askeri Personel Alımlarında Dövme Sorun Olur Mu?

Askeri Personel Alımlarında Dövme Sorun Olur Mu?

Askeri alımlarda da polis alımları gibi dövme konusunda değişikliğe gitti bu değişiklik ise;

Eskiden dövme konusunda geçerli olan madde ise budur;

Vücudunda jilet izi, dövme, yanık izi, ameliyat izi gibi izler bulunmamalıdır.

Yeni düzenleme ise dövme konusunda aşağıdaki düzenlemeye gidildi;

Çeşitli nedenlerle oluşmuş, silahlı hizmete engel olmayan, lokalize ve az sayıda iyi huylu deri tümörleri, pigmente veya depigmente nevusler, hemanjiomlar, keloidler, sikatrisler ve yanık sekelleri (yüz bölgesinde 4 cm2 ’den, diğer vücut bölgelerinde 10 cm2 ’den büyük olanlar), tatuajlar (el ve yüz bölgesi hariç yazlık üniforma ile vücudun görünmeyen bölgelerinde 20 cm2 ’den büyük olanlar).

AÇIKLAMA-1: Alan hesaplanırken bu maddede belirtilen tüm izler ve tatuajlar, alana en yakın sonucu verecek şekilde tek seferde dikdörtgen, üçgen veya daire içine alınarak alan hesaplanacak. Aynı kategorideki izlerin veya tatuajların ayrı ayrı alanı hesaplanıp toplanacak ve çıkan toplam sonuca göre karar verilecektir.

Daha önceki düzenleme direk olarak dövmesi olan adayı elerken yeni düzenleme ile dövme konusunda biraz da olsa esneklik yapılmış oldu. Yeni düzenleme ile birçok aday askerlik hayalini gerçekleştireceğini düşünüyorum.

Önlisans Polislik Başvuru Aşaması Nasıl Olur? – Önlisans Polislik

İlk olarak Polis Akademisi tarafından sizlere Evrak Teslim – Ön Sağlık – Parkur Aşaması için size Sınav Giriş Belgesi yayınlandı. Bu belgede evrakları ve diğer aşamaların hangi okula olacağı yazıyor.

İlk Başvuru

İnternet Üzerinden Ön Başvuru yapılır. Alım ilanı çıktığında verilen tarihleri arasında e-Devlet kapısı şifresi ile internet ortamında başvuru esnasında ilgili haneler doldurularak başvuru işlemi gerçekleştirilir. İnternet ortamında başvurular belirtilen tarihler arasında yapılacaktır. Posta yolu ile veya başvuru tarihi geçtikten sonra yapılan başvurular kabul edilmez.

İkinci Aşama

Polis Akademisi tarafından yapılan ilana başvuru yapan adaylar, şahsen başvurularının alınması ve ön sağlık kontrollerinin yapılması için Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (https://pa.edu.tr) açıklanacak olan başvuru tarihleri ve başvuru merkezlerine mesai saatleri içerisinde bulunacaklardır. Polis Akademisi sitesinden yani sizlere evrakları teslim edeceğiniz yeri açıklayacaktır.

Adaylara ilk olarak Boy – Kilo ölçümü yapılmaktadır. Bu aşamada alım kılavuzlarındaki şu şarta bakılır:

Bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.

Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.

Daha sonra adaya Renk Körlüğü için test yapılmaktadır. Renk Körlüğü kontrolü doktor tarafından yapılmaktadır. Bu aşamada sizlere söylemem gereken şey şudur. Burada yapılan ön sağlık aşamasında sizlerin verdiği bilgiler doğrultusunda inceleme yapılıyor. Herhangi bir detaylı inceleme yapılmamaktadır. Kan Tahlili – İdrar- Röntgen gibi hastanede yapılması gereken inceleme Polis Okulu kazanıldıktan sonra kazandığınız okulda yapılmaktadır. O sağlık taramasının adı ise Genel Sağlık Taramasıdır.

Sadece dıştan bakıldığında görülebilecek rahatsızlıklara bakılıyor.

–Sağ 2, sol 2 toplamda 4 üstü dereceye sahip olanlar elenir.

–Renk körü olanlar elenir.

-Yüzde 5 metreden bakıldığında eşgal belirleyici nitelikte olabilecek izi olanlar,

-Yarık damak ve yarık dudak ameliyatlı olanlar,

-Gözde göz kapağı düşüklüğü, şaşılık, irislerdeki renk farklılığı, göz kapağına ait ameliyat bulgusu ve benzeri durumları tespit edilenler,

–Kekemelik ya da benzeri konuşma bozukluğu olanlar,

–Ağız ve diş sağlığı; bu sisteme ait konjenital anormali ,kronik ve ilerleyici hastalığı işlevsel konuşma bozukluğu olanlar,

-Yazlık üniforma giyildiğinde açıkta kalan yerlerde görülmeyen dövmeler kabul edilir.

–Güvercin göğsü elenme sebebidir. Bunun bir derecesi var doktor incelemesi ile belli oluyor.

–Kambur olanlar elenir. Bunun bir derecesi var doktor incelemesi ile belli oluyor.

–Kendine zarar veren jilet atanlar kalıcı izi olanlar elenir.

NOT: Yukarıda sayılanların hepsi Ön Sağlık Aşamasında Doktor Muayenesi ile belli olur. Doktorun verebileceği bazı kararlar olabiliyor.

Üçüncü Aşama

Yazılı sınavı da geçen adaylar bir sonraki aşama olan Fiziki Yeterlilik Aşamasına alınır. Burada Polis Akademisi tarafından parkura katılır.

Dördüncü Aşama: Bu aşamada ise yukarıdaki aşamaları başarı ile geçen adaylara Sınav esnasında adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilecek ve konu hakkında düşünmesi ve soruyu cevaplaması için yeterli süre verilecektir. Konu ile ilgili olarak komisyonca adaya başka sorular da yöneltilebilir. Yani bu aşama mülakat aşamasıdır.

UYARI: Yukarıda verilen İkinci Aşama (dahil) ile Dördüncü Aşama (dahil) arasında kalan aşamalar Polis Akademisi Başkanlığının vereceği kararla aynı günde olabilir ya da farklı zamanlarda da olabilir.

Son Aşama

Polis Akademisi başarılı olanları kendi sitesinden açıklayacaktır.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin