YKS Adayları kategorisinde, bu yazımızda sizlere 2021 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Açıklama Geldi hakkında bilgiler vereceğiz.
2021 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Beklenen Açıklama Geldi
Prof. Dr. Halis Aygün sabırsızlıkla tercih sonuçlarını bekleyen adaylar için açıklama yaptı. Adayların aklındaki tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair işte o açıklama;
Sevgili gençler, biliyorum YKS sonuçlarını heyecanla bekliyorsunuz, sizi anlıyorum ve heyecanınızı paylaşıyorum. 2021-YKS yerleştirme işlemleri ve kontroller devam ediyor. Önümüzdeki hafta içerisinde sonuçları açıklayacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.
Puanı Düşük İş İmkanı Yüksek Üniversite Bölümleri
1- Tapu ve Kadastro Bölümü
Arazi, arsa, konut gibi her türlü gayrimenkulün alanının ölçülmesi, hesaplanması ve sahibi adına tescil edilmesini sağlayan meslek grubudur. Tapu tescil, kadastro ölçüm işlemini gerçekleştirir. Tapu ve kadastro önlisans bölümü 2 yıllıktır. Puan türü TYT’dir. Üniversitelerin meslek yüksek okullarında (MYO) bulunur. Sadece Hacı Bayram Veli Üniversitesinde Tapu Kadastro bölümü 4 yıllık lisans eğitimi vermektedir.
Tapu ve Kadastro Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
2 yıllık bölümler arasında en fazla atamaya sahip bölümlerden birisi. Mezunlar KPSS’den ortalama 75 puan alarak atanmakta. Tapu ve kadastrocuların iş imkanları ve çalışma alanları şu şekilde;
- Özel harita büroları
- Çevre ve şehircilik bakanlığı
- Elektrik ve su şirketleri
- Adliyelerde bilirkişilik
2- Diş Protez Bölümü
Diş Protez bölümü bir önlisans programıdır ve bölümün amacı sağlık bilgi teknolojilerini, protez diş ve diğer benzer ürünleri üretebilecek kişileri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır. Diş Protez bölümün tercih etmeyi düşünen öğrencilerde disiplinli, sorumluluk sahibi, sağlık sektörüne karşı ilgili ve meraklı olması aranan başlıca özellikler arasındadır. Diş Protez Teknolojisi bölümünde, 2 yıllık eğitim verilmektedir.
Diş Protez Teknolojisi Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
Diş Protez Teknolojisi bölümü mezunu kişilerin çalışmayı seçtiği başlıca yerler özel hastaneler, diş protez laboratuvarları, diş hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri ve daha birçok çalışabilecekleri sağlık kuruluşu bulunmaktadır.
3- Gemi İnşaatı Bölümü
Gemi İnşaatı bir önlisans programıdır ve bölümün amacı sanat ve son teknolojileri kullanarak teknik resimler ortaya çıkarabilecek ve yaptığı işi standartlara uygun şekilde tamamlayabilecek kişileri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır. Gemi İnşaatı bölümün tercih etmeyi düşünen öğrencilerde disiplinli, çizim yapabilme ve sorumluluk sahibi aranan başlıca özellikler arasındadır. Gemi İnşaatı bölümünde, 2 yıllık eğitim verilmektedir.
Gemi İnşaatı Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
Gemi İnşaatı bölümü mezunu kişilerin çalışmayı seçtiği başlıca yerler gemi tasarımı atölyeleri, kamu ve özel tersanelerde, liman ve liman işletmelerinde görev alırlar.
4- Uçak Teknisyenliği
Uçak ve diğer hava araçlarının her türlü bakım ve onarımı, montaj ve servis işlerinin yapılması aşamalarında görev yapan kişidir. Anadolu teknik lisesinin öğrenim süresi (5) beş yıldır. İlköğretim okulu üzerine, birinci yıl hazırlık sınıfı olmak üzere geriye kalan (4) dört öğretim yılında yabancı dilde eğitim yapılmaktadır. Eğitim süresince genel kültür dersleri ve meslek dersleri verilmektedir Mesleki derslerin uygulamaları işletme ve atölyelerde verilmektedir.
Uçak Teknisyenliği Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
Özel hava yollarında, hava limanlarında, uçak fabrikalarında, uçak bakım-onarım atölyelerinde, Türk Hava Yolları’nda, uçak fabrikalarının üretim ve montaj hattında çalışırlar. Uçak bakım-onarım teknisyenliği, gelecek görünümü açısından gelişen bir meslektir. Geniş bir iş ve çalışma alanı vardır.
5- Optisyenlik Bölümü
Optik mağazalarında mesul müdür olarak ve ya kendi gözlük dükkanında çalışacak deneyimli optisyenler yetiştiren bir önlisans sağlık bölümüdür. Bölümde iki yıl süren bir eğitim verilir. Öğrenciler aynı zamanda staj uygulamasına tabi tutulurlar. Bölüm öğrencileri temel derslerin yanı sıra göz ve göz hastalıkları-rahatsızlıkları ile ilgili detaylı eğitimler alır. Optisyenlik bölümü TYT puan türü ile öğrenci almaktadır. TYT puanınıda yüksek puan almanız için sayısal testlerden iyi netler çıkarmanız gerekir. TYT’ye girip en az 150 puan alan herkes bölümü tercih etme hakkına sahip olsa da, özellikle devlet üniversitelerine yerleşmek için 200 üzerinde puan almak gerekir.
Optisyenlik Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
Optisyenler optik mağazalarında mesul müdür olarak çalışabileceği gibi satış elemanı olarak da görev alabilir. Aynı zamanda kendi gözlük dükkanlarını açarak kendi işlerinin patronu olabilirler.
6- Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü
Ağız ve Diş Sağlığı bir önlisans programıdır ve bölümün amacı çalışacakları diş hekiminin yanında verilen dolgu, diş teli gibi birçok ürünün hazırlanması görevini yerine getirecek kişileri yetiştirerek sektöre katkı vermeleri beklenmektedir. Ağız ve Diş Sağlığı bölümün tercih etmeyi düşünen öğrencilerde disiplinli, sorumluluk sahibi, soğukkanlı ve sağlık sektörüne karşı ilgili olması aranan başlıca özellikler arasındadır. Ağız ve Diş Sağlığı bölümünde, 2 yıllık eğitim verilmektedir.
Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
Ağız ve Diş Sağlığı mezunu kişilerin çalışmayı seçtiği başlıca yerler üniversite hastaneleri, özel hastaneler, eğitim ve araştırma hastaneleri, devlet hastaneleridir.