Yaşam Alanlarında Enerji Tasarrufu Nasıl Sağlanır?

0
614
Yaşam Alanlarında Enerji Tasarrufu Nasıl Sağlanır

Yaşam Alanlarında Enerji Tasarrufu Nasıl Sağlanır?

Geçtiğimiz günlerde bazı açıklamalarda bulunan ve RoyalCert Enerji Genel Müdürü olan Serdar Aslan, bina yalıtımlarının önemini belirterek, uzman kişilerden yardım alınabileceğini söyledi. Beyaz eşya satın alırken de dikkatli olunması gerektiğini belirterek, A+++ plus seçeneklerin, önemi üzerine konuştu. Evlerde petek kullanılıyorsa arka kısımlarına ısı levhalarının yerleştirilmesinin ve televizyonların da kapatmak için, fişinden çekilmesinin altını çizdi.

RoyalCert Enerji Genel Müdürü olarak görev yapan Serdar Aslan, Covid-19 sürecinde insanların evde daha fazla vakit harcamaya başladığını, bu durumun da tabii olarak enerji tüketimini arttırdığını söyledi. Açıklamalarında evlerde enerji tasarrufu için yapılabilecekleri anlatarak, gerekli önlemlerin alınması sonucu %40 oranında tasarrufun mümkün olduğunu dile getirdi.

%75’lik Oranı Isıtma ve Soğutma Kullanıyor!

RoyalCert Enerji Genel Müdürü olan Serdar Aslan, yapılarda tüketilen enerjinin %75 gibi büyük bir kısmını ısınma ve soğutma cihazlarının kullandığını söyledi. Bu nedenle yalıtım yapılarak söz konusu alanlarda %35 oranında tasarrufun mümkün olduğunu belirtti.

Petek Arkalarında Isı Levhaları Kullanın!

Aslan yaptığı açıklamada peteklerin arka kısımlarına ısı levhası konularak, %10 oranında bir ısıtma gideri tasarrufu yapılabileceğini söyledi. Kabul edilebilir oda sıcaklığını 22 olarak belirterek, bunun kontrol altında tutulmasını söyledi. Böylece %7’lik bir enerji tüketiminin önüne geçilebileceğinden bahsetti.

Yaşam Alanlarında Enerji Tasarrufu Nasıl Sağlanır

Televizyonları Kapatırken Fişi Prizden Alın!

RoyalCert Enerji Genel Müdürü Serdar Aslan, uyku modun da olan cihazların, elektrik kullanımının %5 olduğunu dile getirerek, kumandadan kapatmanın yanlışlığını dile getirdi. O esnada kullanılmayan cihazların, lambaların fişlerini çıkartmak gerektiğinden bahsetti.

Yaşam Alanlarında Enerji Tasarrufu Nasıl Sağlanır

A Sınıfı Fırın Kullanın

Tasarruf yolları üzerine açıklamalarda bulunan Aslan, suların kettle cihazlarında kaynatıldığını belirterek, ocakta kaynatma durumunda %50 oranında bir tasarruf sağlanabileceğinden bahsetti. Suyu da gereksinim ölçütünde ısıtmak gerektiğini söyleyerek, en çok enerji tüketen cihazlardan birini de fırın olarak açıkladı. A sınıfı fırın kullanımı sonucunda %35 tasarruf alınabileceğinden bahsederek; 35 dakikalık bir yemeği 30 dakika pişirilmesini, kalan 5 dakikada yemeğin kendi iç ısısı ile olacağından söz etti.

Yaşam Alanlarında Enerji Tasarrufu Nasıl Sağlanır

Buzdolabını Boşaltmayın!

Aslan buzdolabı seçilirkende A+++ plus kullanmak gerektiğinin altını çizerek, bu cihazları ısı yayan unsurlardan uzak tutmak gerektiğini, pet şişelerin içerisine su doldurup koyulabileceğini ve kullanılmayacaksa lüzumsuz yere açılıp, kapatılmaması gerektiğinden bahsetti.

Aydınlatmada Tasarruf!

Aslan yaptığı açıklamada çoğu yaşam alanında geleneksel tarz ampullerin kullanıldığını dile getirerek, kompakt floresan ampuller kullanarak %80, led armatürlerin %90 enerji tasarrufu getireceğini söyledi.

 

Çamaşırları Nemli Tutun ve Buharlı Ütü Alın!

Eğer çamaşır makinelerinin sıcaklık dereceleri ayarlanırsa tasarruf edilebileceğini söyleyen Aslan, bulaşık makinelerinin de tam doldurmaksızın kullanılmaması gerektiğini belirtti. Bulaşıkların üst kısımlarını peçete gibi bir nesne ile silinmesi gerektiğini belirtip, ekonomik modun kullanılmasını söyledi. Buharlı sistemi olan ütülerin kolay bir kullanım getireceğini belirterek; nemli bırakılan çamaşırları böylece ütülemenin, daha rahat olacağını dillendirdi.

Faturalarda Tasarruf!

Aslan cihaz satın alırken enerji performansına dikkat edilmesini ve yüksek sınıf bir ürün alınması gerektiğinin altını çizdi. Aksi durumda değiştirmenin daha fazla maddiyat harcayacağını, tüm önlemlerin alınmasıyla beraber %40’lık tasarruf yapılabileceğini söyledi. Böylece kış aylarında yüksek gelen faturaların da düşeceğini dile getirdi.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin