Gündem, kategorimizdeki bu yazımızda sizlere Tarihçeli İkametgah Belgesi Nedir ve Nasıl Alınır? hakkında bilgiler vereceğiz.
Tarihçeli İkametgah Belgesi Nedir ve Nasıl Alınır?
E-devlet bilgilerinizle bu belgeyi e-devlet sistemi üzerinden alabilirsiniz. Öncelikle e-devlet portalına giriş yapıyoruz. e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, arama satırına “Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama” yazıyoruz. Karşımıza gelen onay metnini kabul edip devam ediyoruz.
Bu ekranda kimlik bilgilerimiz geliyor. Doğru ise aşağıda seçeneklerden uygun olanı seçmeniz gerekiyor.
Kuruma İbraz: Herhangi bir resmi kuruma sunacaksanız bunu seçin.
Kurum Talebi: Herhangi bir kurum sizden istediyse bunu seçin.
Kişi Talebi: Diğer işlemler için bunu seçin.
Bekçi adayları “Kuruma ibraz” seçeneğini seçip “Polis Akademisi” yazıyoruz. Sorgula dediğimizde adres kayıt yerleşim bilgilerimiz ve süreleri gelecektir.
2022 Bekçilik Ön Sağlık Aşaması Hakkında Bilinmesi Gerekenler
1. Adaylar, başvuru ve sınav esnasında yanlarında nüfus cüzdanlarını bulunduracaklardır. (Fotoğraflı onaylı kimlik belgesi, süresi geçerli pasaport veya sürücü belgesi kabul edilmektedir.)
2. Sınav giriş belgesi,
3. Sınav başvuru belgesi, (ais.pa.edu.tr internet adresinden başvurularım menüsünden çıktı alınarak aday tarafından imzalanacaktır.)
4. Sınav Başvuru Belgesinde fotoğrafı bulunmayan adaylar son bir yıl içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf,
5. Sağlık Bilgi Formu (Aşağıdaki linkten indirilerek aday tarafından doldurulacaktır.)
6. Yaş düzeltmesi yaptıran adaylar için yaş düzeltme belgesi (onaylı)
7. Sınava katılacak adaylar sınav başvuru belgesinin mutlaka yanlarında bulundurmalıdırlar.
(Sistem üzerinden başvurularım sekmesinden indirilebilir.)
8. Adayların Ön Sağlık Kontrolü aşaması için sakal traşı olmaları ve kan gruplarını öğrenerek Sınav Merkezine gelmeleri gerekmektedir.
9. Şehit veya Vazife Malulü yakını kapsamında sınava başvuru yapan adaylar MUTLAK suretle yanlarında S.G.K.’ dan alınan
Şehit/Vazife/Harp Malullüğü Durum Belgesini getirmek zorundadır. (Sınav başvurusu Polis Akademisi Başkanlığınca yapılan adaylar da
dahil olmak üzere)
10. Adaylar MUTLAK suretle Tarihçeli İkametgah Belgesi, Askerlik Terhis veya Muafiyet Belgesi, diploma aslı ve fotokopisini yanlarında
getirecektir.
UYARI: Ön Sağlık Kontrolü aşamasında “BAŞARILI” olan adaylar Yazılı Sınav aşamasına katılacaklardır.
UYARI: Adayların Sınav Merkezlerine girişte yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir.
UYARI: Sağlık Bilgi Formu adaylar tarafından doldurulacak ancak ön sağlık konseyi tarafından imzalanacak.
Belgenin çıktısını almak için, yukarıda bulunan “Dosyayı İndir” düğmesine tıklayarak bilgisayarınıza indiriniz. İndirdiğiniz ikâmet süresi gösteren belgeyi yazdırarak ilgili kurumlara, yerlere veya şirketlere verebilirsiniz.
Belgenin altında Polis Akademisi’ne ibraz edileceği, belgenin geçerlilik tarihi ve diğer notlar olacaktır. Bu belgeyi işlerinizde kullanabilir, Polis Akademisi’ne bireysel başvuru yaparken “Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ettiğini belirtir belge” olarak sunabilirsiniz.