ÖGG Sınavında Son 2 Dönemde En Çok Çıkan Sorular – 1

ÖGG Sınavında Son 2 Dönemde En Çok Çıkan Sorular – 1
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Özel güvenlik temel eğitimi bir haftada en fazla kaç saat olabilir? (92.Dönem)
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C


Özel güvenlik eğitim sertifikalarının geçerlilik süresi ne kadardır? (91. Dönem)

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Özel güvenlik izninin verilmesi, bu hizmeti yerine getirecek kişi ve kuruluşların ruhsatlandırılması ve denetlenmesine ilişkin hususlar hangi kanunla düzenlenmiştir? (91. Dönem)

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenlik görevlisi kimlik sorma yetkisini hangi kanundan alır? (92. Dönem)
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
4857 sayılı İş Kanununa göre ücret kesme cezası için aşağıdakilerden hangisi doğru değildir? (91. Dönem)
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Özel güvenlik görevlilerinin iş sözleşmesi, ücret, izin gibi özlük hakları hangi kanunla düzenlenmiştir? (92. Dönem)
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Kendisine sebep gösterilmeden “ücret kesme” cezası verilen özel güvenlik görevlisi Ahmet, hakkını hangi kanun hükümlerine göre aramalıdır? (91. Dönem)
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Amacı dışında faaliyet gösteren, suç kaynağına dönüşen veya terör örgütleri ile bağlantısı bulunduğu tespit edilen özel güvenlik şirketleri, aşağıda sayılan makamlardan hangisinin onayı ile özel güvenlik faaliyetleri sonlandırılır? (92. Dönem)



9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Müteşebbis Münevver Hanımın, özel güvenlik hizmetleri kapsamında, özel güvenlik şirketi faaliyet izin belgesini almak için hangi bakanlığa başvurması gerekir? (91. Dönem)

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
“Fazla saatlerle çalışmak için işçinin onayının alınması gerekir.” şeklindeki düzenleme hangi kanunumuzda yer almaktadır? (92. Dönem)
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Havalimanında çalışmakta olan özel güvenlik görevlisi Hülya, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’a göre aşağıdaki yetkilerden hangisini kullanamaz? (92. Dönem)

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel güvenlik birimleri ve görevlileri, görev alanında bir suçla karşılaştığında aşağıdakilerden hangisi ile görevli ve yetkili değildir? (91. Dönem)
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Bir suçun işlendiği veya işlenmekte olduğuna dair haber alındığında yetkili makamlara bildirilmek amacıyla aşağıdaki tutanaklardan hangisi düzenlenmelidir? (91. Dönem)

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlisinin göreviyle ilgili tutması muhtemel tutanaklar arasında değildir? (92. Dönem)
15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C


Motorize devriyenin avantajları ile ilgili hangisi doğru değildir? (91. Dönem)

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Motorlu devriye ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? (92. Dönem)
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Metro giriş noktasında görevli özel güvenlik görevlileri Hasan ve Mehmet’in şüpheli paket bırakıldığını fark etmeleri üzerine, hangi davranışları yanlıştır? (92. Dönem)

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Devriye görevi yaptığı güzergahta şüpheli bir paket gören özel güvenlik görevlisi Ahmet’in aşağıda belirtilen müdahalelerden hangisi yanlıştır? (91. Dönem)
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Kamu kurumunda devriye görevi yapan özel güvenlik görevlileri Melih ve Orhan’ın, görev alanı içerisinde belirlenen bölgede, belirli zamanlarda yerine getirdikleri devriye yöntemi aşağıdakilerden hangisidir? (92. Dönem)

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi “Devriye Yöntemleri” nden biri değildir? (91. Dönem)
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Kontrol noktasında hangi cihazın bulunmasına gerek yoktur? (92. Dönem)
22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Kontrol noktasında hangi personelin bulunmasına gerek yoktur? (91. Dönem)
23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Özel güvenlik görevlisi Halil, Mogan Parkta mesai saatleri içerisinde, iki saatte bir enerji merkezi ile su deposunu kontrol etmektedir. Özel güvenlik görevlisinin gerçekleştirdiği devriye aşağıdakilerden hangisidir? (91. Dönem)

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdaki sistemlerin hangisi fiziki çevre güvenlik sistemleri içerisinde yer almaz? (92. Dönem)
25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdakilerden hangisi çevre güvenlik sistemlerinden sayılmaz? (91. DÖnem)

 

Özel Güvenlik Sınav Soruları İçin Aşağıdaki Icon’a Tıklayarak En Kapsamlı Mobil Uygulamamızı İndirebilirsiniz!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.