Özel Güvenlik Sınavı Deneme – 36 | (07.4.2021)

Özel Güvenlik Sınavı Deneme – 36 | (07.4.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi silahın sürgü takımında bulunan parçalardan biri değildir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Çap nedir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi silahın evde muhafaza edilmesi sırasında dikkat edilmesi gereken kurallardan değildir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdaki boşluğa uygun olan seçeneği yerleştiriniz? Mermi çekirdeğinin kendi etrafında bir tur dönünceye kadar namlu içerisinde aldığı yola (mesafeye)………………denir.

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Atış yapan özel güvenlik görevlisi Dursun, silahının şarjöründeki tüm fişekleri atmasına rağmen silahının sürgüsünün geride kalmamasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

MP5 makineli tabancalarda emniyet sistemi ve ateş etme ayarları için kabza grubunun sağ yan tarafına işaretlenen harfler aşağıdakilerden hangisidir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Bir silahın çekirdeğini gönderebileceği en uzak mesafeye ne denir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

“7,62x51 mm” fişek tabirinde 7,62 mm neyin ifadesidir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Tek hareketli (singleaction) tabancanın özelliği aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Hasan silah kullanması gereken bir durumla karşılaşır. Silahını kılıftan çıkarır ve sürgüyü çekerek dolduruş yaptıktan sonra silahını hedefe doğrultarak tetiğe basar. Ancak horoz düşmesine rağmen silahın ateş etmemesinin sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Atış yapmadan önce namlu içerisindeki toz, kurum ve nem varsa temizlenir. Sürgü kızak yerleri yağlı bir bezle silinerek sürgünün daha rahat hareketi sağlanır. Bu bakım hangi bakım türüne girer?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Fişek, fişek yatağına girmiyorsa……………… Boşluğu tamamlamak için aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Birden çok kişinin ya da başka vasıtaların yardımı olmaksızın kullanılamayan, tahribat gücü yüksek olan silahlar ağır ateşli silahlar sınıfına girer. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde ağır ateşli silah yoktur?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

(9x19)’luk Fişekte 9 rakamı çekirdeğin çapını ifade eder. 19 rakamının anlamı nedir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Nişan tertibatında namlu gerisinde olan arpacığın şekline göre oyuk kısmı tam daire yarım daire, dikdörtgen, üçgen şeklinde olabilen parçaya ne ad verilir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Silahlı özel güvenlik görevlilerinin görev değişiminde birbirlerine silah teslim ederken dikkat edecekleri en önemli husus hangisidir?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Silahın doğru olarak tanımı aşağıdakilerden hangisidir?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Ateşli silahlarda iğnenin kapsüle darbe yaparak barutun ateşlenmesini sağlayan sistemin genel adı aşağıdakilerden hangisidir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Türk Ceza Kanununa göre “SİLAH” tanımına aşağıdakilerden hangisi girer?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi İlk hız’ın tanımıdır?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Biyolojik silahları diğer silahlardan ayıran en önemli özellik aşağıdakilerden hangisidir?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Hangisi atış pozisyonu değildir?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Meskende bulundurma ruhsatlı silahı olanlar için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerin hangisinde yarı otomatik horozlu tabancaların ateşleme tertibatının işleyiş sırası doğru verilmiştir?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi iyi bir silahlı özel güvenlik görevlisinin özelliklerinden değildir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.