Özel Güvenlik Sınavı Deneme – 29 I (24.7.2021)

Özel Güvenlik Sınavı Deneme – 29 I (24.7.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi genel kolluğun görevlerinden değildir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi kişi korumada suikastın (eylemin) safhalarından değildir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangileri hem genel kolluk hem de özel güvenlik görevlilerinin kullanabileceği yetkilerdendir?


I. Zor kullanma


II. ifade alma


III. Yakalama


IV. Olay yeri inceleme


V. Gözaltına alma

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Araçlı koruma düzeni olarak tanımlanmayan ifade şekli hangisidir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Önemli kişiye yapılan tehdit saat 9 istikametinden geliyorsa, korunan kişiyi hangi istikamete doğru kaçırılması gerekir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Buharlaşmayan fakat uzun süre havayı kaplayacak şekilde küçük zerrelere ayrılan, katı veya sıvı halde bulunabilen maddelere ne ad verilir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi eylem biçimlerinden değildir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi göz yaşartıcı gazların yayılma metodlarından değildir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi kalabalıktakilere hakim olan psikolojik özelliklerden değildir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Vardiya amiri Mehmet, özel güvenlik görevlisi Ali`yi kış aylarında sıklıkla dış mekan nöbetine göndermekte ve fazla mesai puantajını eksik girmektedir. Ali bunlara itiraz ettiğinde ise hiçbir çözüm önerisine sıcak bakmayarak sürekli tartışma çıkarmaktadır. Bu durumu anlatan kavram hangisidir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi hayal gösteren (halusinojen) sentetik uyuşturuculardandır?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Portatif yangın söndürme cihazlarının duvara montajları zeminden ne kadar yükseklikte yapılmalıdır?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Standartlara uygun çalışan bir yangın söndürme cihazında manometrenin ibresi hangi boyalı bölgede olmalıdır?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Telefon santralleri, bilgi işlem odaları, elektrik panoları, ups odaları vb. hassas makinelerin bulunduğu yerlerde hangi tip yangın söndürücü kullanılmalıdır?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Kaza yerinde aşağıdakilerden hangisi ilk önce taşınmalıdır?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi ilk yardımın amaçlarından biri değildir?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Yaşam kurtarmak amacıyla solunum ve/veya kalbi durmuş kişiye hava yolu açıklığı sağlandıktan sonra yapay solunum ile akciğerlerine oksijen gitmesini, dış kalp masajı ile de kalpten kan pompalanmasını sağlamak üzere yapılan ilaçsız müdahalelere ne denir?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

“Aşırı soğuk nedeni ile soğuğa maruz kalan bölgeye yeterince kan gitmemesi ve dokularda kanın pıhtılaşması ile dokuda hasar oluşur. Donmalar üç şekilde derecelendirilir.” Aşağıdakilerden hangisi üçüncü derece donmadır?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Esenboğa Havalimanında X-Ray operatörü olarak görev yapan Caner, bir yolcunun valizinde düzenek bağlantısı olmayan organik patlayıcı bir madde tespit etmiştir. Bahse konu patlayıcı madde X-Ray cihazının monitöründe hangi renkte görüntülenmiştir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

El tipi detektörler ile kapı tipi detektörlerin ortak özellikleri hangisidir?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Konserde görevli olan özel güvenlik görevlisi Tarkan, konserde içki içen ve etrafı rahatsız edici davranışlarda bulunan bir şahsa hangi mevzuata göre nasıl bir işlem yapar?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi tutanakla ilgili olarak yanlıştır?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Özel güvenlik görevlisi Onur, görev bölgesinde suçüstü halinde hırsız yakalamış ve genel kolluğa haber vermiştir. Genel kolluk geldiğinde hırsızı teslim ederken Onur’un tutmuş olduğu tutanak hangisidir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

ÖGG Selçuk’un bir nokta görevi esnasında yaptığı davranışlardan hangisi doğru değildir?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Bir olayda düzenlenen tutanakta sırasıyla bulunması gereken bölümler tam olarak aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

Özel Güvenlik Sınav Soruları İçin Aşağıdaki Icon’a Tıklayarak En Kapsamlı Mobil Uygulamamızı İndirebilirsiniz!

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.