Özel Güvenlik Sınavı Deneme – 52 | (03.11.2021)

Özel Güvenlik Sınavı Deneme – 52 | (03.11.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi hem genel kolluk hem de özel güvenlik görevlileri tarafından kullanılabilen yetkilerdendir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Genel kolluk suç şüphesi altında bulunan özel güvenlik görevlisine nasıl müdahale edebilir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi bombalı bir saldırıda yapılması gerekenlerden değildir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi “Temel Koruma Prensiplerinden” biri olamaz?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Boğma (Boğum) noktası tabirini en iyi tarif eden madde aşağıdakilerden hangisidir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi toplantı gösteri yürüyüşleri kanununun istisnasıdır?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi toplu birliğin gözaltı işlemi yapmak için kullandığı doğru tekniktir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisinin stresle mücadele etmeye katkısı vardır?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Bir özel güvenlik görevlisi ile görüştüğü kişi arasındaki iletişim mesafesi aşağıdaki ölçülerden hangisidir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

İletişimin önündeki en büyük engellerden birisi de gürültüdür. Gürültünün somut ve soyut olarak farklı türleri bulunmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi gürültü türlerinden değildir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Endüstriyel alanda yaygın olarak kullanılmakta olan yapıştırıcılar, tiner, benzin vb maddeler, madde bağımlıları tarafından solunum yoluyla alındığında alkol sarhoşluğuna benzer bir etki meydana getirmektedirler.


Yukarıda tanımı verilen uyuşturucu madde grubu aşağıdakilerden hangisidir?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Esrar maddesi için aşağıdakilerden hangisi yanlış değildir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Havada (yaklaşık) yüzde kaç oranında oksijen bulunur?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi yangın söndürme sistemlerindendir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Yanma olayının önemli bir bileşeni olan ısının ortama yayılması aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri ile olur?

I. Kondüksiyon (iletim)
II. Konveksiyon (taşınım)
III. Radyasyon (ışınım)

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Isı, oksijen ve ….…………, belirli oranlarda birleşmesi sonucu oluşan kimyasal reaksiyona yanma denir. Tanıma göre noktalı alana hangisi gelmelidir?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Omurga hasarı olduğundan şüphelenilen bir yaralının taşınması gerektiğinde nasıl davranılmalıdır?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Rentek manevrası nedir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Özel güvenlik görevlisi Murat, kaza yerinde „Bak-Dinle-Hisset‟ yöntemiyle yaralıyı değerlendirmiştir. Buradaki „Bak‟ ne anlama gelmektedir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Şokta hangisi görülür?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

CCTV sisteminde quad cihazı ne işe yarar?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

X ışınının bazı cisimlerden az bazı cisimlerden geçmemesi aşağıdakilerden hangisini ifade eder?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Güvenlik yapılanmasında aşağıdakilerden hangisi iç halkada bulunur?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

I-Tutanak düzenlenir.
II-Olay yeri çepeçevre koruma altına alınır. İlk yardım yapılır ve tıbbi yardım talep edilir.
III-Sıralı amirlere ve kolluk kuvvetlerine haber verilir ve personel takviyesi istenir.
IV-şüpheli şahıs yakalanıp silahla birlikte muhafaza altına alınır.

Özel güvenlik görevlilerinin sorumlu oldukları alan içerisinde meydana gelen bir silahla yaralama olayında suçüstü hali mevcut ise yapılması gereken iş ve işlemlerin doğru sıralaması nasıl olmalıdır?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Hangisi devriyenin yardım görevlerindendir?

 

 

Özel Güvenlik Sınav Soruları İçin Aşağıdaki Icon’a Tıklayarak En Kapsamlı Mobil Uygulamamızı İndirebilirsiniz!

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.