Özel Güvenlik Sınavı Deneme – 51 | (07.05.2021)

Özel Güvenlik Sınavı Deneme – 51 | (07.05.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Özel güvenlik görevlisi kimlik kartı başvurularında aşağıdaki belgelerden hangisi istenmez?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

“Bu Kanunun amacı, kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyetteki özel güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesine ilişkin esas ve usulleri belirlemektir.” Yukarıda kanun maddesi hangi kanunda yazılıdır?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Otobüs terminalinde özel güvenlik görevlisi olarak görev yapan Davut, terminalin duyarlı kapısından geçen şahıs üzerinde ruhsatsız silah olduğunu tespit etmiştir. Davut’un aşağıdakilerden hangisini yapması doğrudur?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Suç henüz işlenmiş ya da işlenmekte ise hangi hukuki durum söz konusudur?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Görev yapmış olduğu alış veriş merkezinde silahla öldürme olayı ile karşılaşan özel güvenlik görevlisi aşağıdaki davranışlardan hangisini yapmalıdır?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanuna göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Genel kolluk kuvvetleri aşağıdakilerden hangisidir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Ateşli silah taşımayacak özel güvenlik görevlilerine verilecek temel eğitim en az kaç saat olmalıdır?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi parmak izinin özelliklerinden biri değildir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Zor kullanmanın, meşru müdafaa hakkı olarak kabul edilebilmesi için aşağıda numaralandırılmış şartlardan hangilerinin yerine gelmesi gerekir?


I. Haksız bir saldırının olması


II. Saldırının devam ediyor olması veya tekrarının muhakkak olması


III. Başka bir şekilde de bertaraf edilebilir olması


IV. Orantılı karşılık verilmesi

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Bir olayda düzenlenen tutanakta sırasıyla bulunması gereken bölümler tam olarak aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Kolluk güçlerinin ayrılmaz bir parçası, birçok direnme ve saldırılarda, izinsiz gösteri yürüyüşü ve protestolarda kullanılan en uygun savunma, püskürtme ve dağıtma silahı olan copun kullanımı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

ÖGG Osman’ın, AVM girişindeki kontrol noktasında üstünü ve eşyalarını aratmak istemeyen kişiye karşı hangi davranışı doğrudur?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

"Hareket veya şok tesiri ile kimyasal değişikliğe uğrayan, yüksek derecede ısı, çok hacimde gaz meydana getiren, katı, sıvı veya gaz halindeki kimyasal maddelere ………. denir? Boşluk için hangi seçenek doğrudur?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi şüphe uyandıran şahıs olarak değerlendirilemez?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Biyolojik unsur ihtiva etmesinden şüphe duyulan açılmamış mektup veya paket bulunduğunda aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Konserde görevli olan özel güvenlik görevlisi Tarkan, konserde içki içen ve etrafı rahatsız edici davranışlarda bulunan bir şahsa hangi mevzuata göre nasıl bir işlem yapar?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

X-RAY kontrol panelinde FWD tuşu fonksiyonu aşağıdakilerden hangisidir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

El tipi detektörler ile kapı tipi detektörlerin ortak özellikleri hangisidir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

iş yeri sahibi Aras, personelinin giriş/çıkış saatlerini kontrol etmek ve iş yerinin bazı özel bölümlerini sadece yetkilendirmiş olduğu personelin giriş yapmasını sağlamak için aşağıdaki güvenlik sistemlerinden hangisinden faydalanır?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Esenboğa Havalimanında X-Ray operatörü olarak görev yapan Caner, bir yolcunun valizinde düzenek bağlantısı olmayan organik patlayıcı bir madde tespit etmiştir. Bahse konu patlayıcı madde X-Ray cihazının monitöründe hangi renkte görüntülenmiştir?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

“Aşırı soğuk nedeni ile soğuğa maruz kalan bölgeye yeterince kan gitmemesi ve dokularda kanın pıhtılaşması ile dokuda hasar oluşur. Donmalar üç şekilde derecelendirilir.” Aşağıdakilerden hangisi üçüncü derece donmadır?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Kalp damar sisteminin yaşamsal organlara uygun oranda kanlanma yapamaması nedeniyle ortaya çıkan ve tansiyon düşüklüğü ile seyreden akut dolaşım yetmezliğine ne isim verilir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Telefon santralleri, bilgi işlem odaları, elektrik panoları, ups odaları vb. hassas makinelerin bulunduğu yerlerde hangi tip yangın söndürücü kullanılmalıdır?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

F harfi ile sembolize edilmiş yangın sınıfı aşağıdakilerden hangidir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.