Özel Güvenlik Sınavı Deneme – 49 | (20.11.2021)

Özel Güvenlik Sınavı Deneme – 49 | (20.11.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Parkta meydana gelen yaralamalı kavga olayında olaya ilk müdahale eden özel güvenlik görevlileri aşağıdakilerden hangisini yapmamalıdır?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi yakın koruma görevi yapan özel güvenlik görevlilerinin kullandığı ekipmandan değildir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi seyyar fiziki güvenlik engellerinden değildir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Belirlenen bir hedefe ve amaca ulaşabilmek için önceden belirlenmiş plân, yol, usûl ve yöntemlere ne denir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisinde kişi korumada güvenlik halkaları birlikte verilmiştir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Saldırgan bir grubun etrafını çevirmek ve topluluk içinden alınan şahsın muhafazasında kullanılan düzen aşağıdakilerden hangisidir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Göz yaşartıcı gazların insanlar üzerindeki fizyolojik etkileri konusunda aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Güvenlik görevlilerinin toplumsal olaylara müdahalesiyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Bir spor müsabakasını izlemek amacıyla bir araya gelmiş taraftarların oluşturdukları kalabalık türü aşağıdakilerden hangisidir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Bir takım bilgilerin / sembollerin bir takım hedefler tarafından üretilmesi, geniş insan topluluklarına iletilmesi ve bu insanlar tarafından yorumlanması sürecine ……………………..adı verilir.


Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi yangın söndürücü maddelerden biri değildir?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Yanabilen sıvıların oluşturduğu yangın sınıfı aşağıdakilerden hangisidir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Yangınlarda karşılaşılan can kayıplarına neden olan yanma ürünü gaz hangisidir?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Yanıcı gazlardan olan Likit Petrol Gazı (LPG) için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Bilinç bozuklukları ile ilgili hangisi yanlıştır?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

İzne tabi olan, bazı uyuşturucu maddelerin üretiminde kullanılan haşhaşın ekimi, üretimi, kontrolü, hangi kurum tarafından yapılmaktadır?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Alışveriş merkezi girişinde görevli özel güvenlik görevlisi Berna, kendisine yaklaşan bir kişinin uyuşturucu kullandığından şüphelenmiştir. Aşağıdakilerden hangisi bu şüphesini doğrulayan özelliklerden değildir?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi Temel Yaşam Desteği ile ilgili yanlış bir tanımlamadır?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

5188 sayılı Kanuna göre özel güvenlik görevlisi kimlik kartıyla ilgili hangisi yanlıştır?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Görev yaptığı yerde meydana gelen suçun iz ve delillerini muhafaza eden özel güvenlik görevlisinin yaptığı görev hangi kapsamdadır?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Mevzuatımıza göre aşağıdakilerden hangisi “genel kolluk” tanımı içinde yer alır?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlerinde aranacak sağlık şartları arasında yer almaz?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Özel güvenlik kimlik kartını başkasına kullandıran özel güvenlik yöneticisi ve görevlisine 5188 sayılı Kanunda ön görülen ceza hangisidir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Yangından veya depremden kaçan insanların oluşturduğu kalabalıkla karşılaşan güvenlik görevlilerinin hareket tarzı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Gaz maskesine takılarak kullanılan ve gazlı havanın temizlenmesini sağlayan malzemeye ne ad verilir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.