Özel Güvenlik Sınavı Deneme – 48 | (04.05.2021)

Özel Güvenlik Sınavı Deneme – 48 | (04.05.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Özel güvenlik görevlisi İbrahim, görevli bulunduğu banka içerisinde meydana gelen gasp olayı esnasında kendisine silahla ateş eden saldırgana karşı silahını kullanmış ve saldırganın yaralanmasına neden olmuştur. 5188 sayılı Kanunda zor kullanma yetkisi ile ilgili olarak Türk Ceza Kanununun 25’inci maddesine atıfta bulunulmuştur. Türk Ceza Kanununun 25’inci maddesinin konusu aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Özel güvenlik görevlisi Yalçın, şehirlerarası otobüs terminalinde görev yapmaktadır. Terminal giriş noktasındaki görevi esnasında durumundan şüphelendiği bir erkek şahıs ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisini yapamaz?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Görev alanı içerisinde bir suç şüphesi ile özel güvenlik görevlisi Taner tarafından yakalanan kişinin kaçacağı, kendisine veya başkalarının hayat ve beden bütünlüğüne zarar verebileceği değerlendirilmesi halinde şüpheliye kelepçe takılması özel güvenlik görevlilerinin sahip olduğu hangi yetki kapsamında yapılan bir işlemdir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Özel güvenlik komisyonu üyeleri aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak ifade edilmiştir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Görevli bulunduğu spor tesisinin otoparkında görevlendirilen özel güvenlik görevlisi Hasan, araç camını kırarak otodan eşya çalan bir şahsın olduğunu görmesi üzerine, şahsı kovalamak suretiyle yakında bulunan bir apartmanın bahçesinde yakalar ve olay yerine çağrılan genel kolluk görevlilerine şahsı teslim eder. Özel güvenlik görevlisi Hasan’ın bu davranışını tanımlayan en uygun seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi grubu belirleyen temel öğeler arasında yer almaz?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

2559 sayılı PVSK’da tanımlanan kimlik sorma yetkisi özel güvenlik görevlilerince ne zaman kullanılamaz?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Özel güvenlik görevlisinin çalışma izni alabilmesi amacıyla düzenlenen “Özel güvenlik görevlisi olur.” ibaresini içeren sağlık raporunda aşağıdaki dallardan hangisinin bulunması gerekir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Özel güvenlik görevlisi Metin, izinli olduğu bir gün üniforması ile özel güvenlik elemanlarının sorunları hususunda tertip edilen bir mitinge katılmıştır. Bu durumun mitingde görevli güvenlik amiri tarafından tespit edilmesi üzerine kendisine uygulanacak olan yaptırım aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak belirtilmiştir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi kalabalığın özelliklerindendir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi kitleyle hareket eden birey özelliklerinden değildir?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi toplumsal olaylarda uyulacak genel prensiplerden biri değildir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi uyuşturucu maddelerin kullanılması sonrasında ortaya çıkacak durumlardan biri değildir?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi etkili dinleme becerisi geliştirmenin yollarından biri değildir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Karşılıklı yemek yediğiniz özel güvenlik görevlisi arkadaşınızın hava yolu kısmi tıkandığında ilk yardım uygulaması olarak yapacağınız hangi uygulama yanlış olacaktır?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Atardamar kanamasında diğer damar kanamalarından farklı olarak neden daha fazla kan kaybı olur?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi, giriş güvenliğini sağladığı binanın önünde meydana gelen trafik kazası olayına müdahale eden özel güvenlik görevlisinin yapması gereken doğru uygulamalardan değildir?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi el tipi metal arama dedektörüyle tespit edilemez?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Radyasyondan temel korunma yöntemleri üç ana unsur ile değerlendirilir. Bunlar aşağıdaki seçeneklerden hangisidir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi elektronik güvenlik sistemlerinin kullanım amaçlarından biri değildir?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi kişi koruma ile ilgili yanlış bir ifadedir?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Karbon bileşikleri içermeyen metalden yapılmış kesici, delici, ateşli silahlar, çelik, demir, alüminyum vb. maddeler ........., karbon bileşikleri içeren tahta, plastik, plastik patlayıcılar, narkotik, şeker, gıda vb. maddeler ise .......................... renk veya tonlarında görünürler. Yukarıdaki boşluklara aşağıdaki şıklardan hangisi gelmelidir?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Bir koruma personeli “6’da minibüste


2 kişi” ya da Balkonda saldırgan 3’te” şeklinde söylemde bulunuyorsa aşağıdakilerden hangisinden bahsedilir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi destek ekiplerinden değildir?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi, özel güvenlik görevlisi Buse’nin görev yaptığı iş merkezinde yangın çıkması durumunda karşılaşabileceği tehlikelerden birisi değildir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.