Özel Güvenlik Sınavı Deneme 56 – | (14.11.2021)

Özel Güvenlik Sınavı Deneme 56 –  | (14.11.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi Silah Temizlik ve Bakım Türlerinden (zamanlarından) değildir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Silahlarda ateşleme sisteminde; hem horoz hem de iğne olan, tetiğin çekilmesiyle tetik manivelası sayesinde kurulu vaziyetten kurtulan horozun iğneye, iğnenin de kapsüle darbe yapması sonucu ateşlemenin gerçekleşmesini sağlayan sisteme ne ad verilir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisinde silahın tanımı tam olarak verilmiştir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

ÖGG Aytekin’in tesis girişinde personel kontrolünde yapması ve dikkat etmesi gereken hususlardan doğru olanı değildir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Ceza Muhakemesi Kanununda yapılan değişiklikle (Md:81) kaç yıl veya daha fazla hapis cezasını gerektiren durumlarda fiziki kimliğin tespiti için eşgal tanımlaması yapılmaktadır?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisinde, kurtarıcı yalnız ise temel yaşam desteği uygulamadan 112’yi aramalıdır?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi İtfaiye teşkillerinden değildir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Teorik eğitim, pratik eğitim ve silah eğitiminden oluşan özel güvenlik temel eğitiminde silah eğitimi kaç saat yapılır?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Genel kolluk kuvvetlerinden ve MİT'ten emekli olanlar ve minimum 5 yıl boyunca bu görevi yapıp da kendi istekleriyle işi bırakanlar ÖGG olmak için kaç saat temel eğitim almalıdırlar?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Ceza Muhakemesi Kanunu 90. maddede yakalama hali, devriyenin hangi görevidir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Atardamar kanamasında neden çok fazla kan kaybedilir?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Özel Güvenlik birimleri ve özel Güvenlik şirketleri, bu Yönetmelik kapsamında güvenlik hizmeti verecekleri tesis ve alanlara ilişkin koruma ve güvenlik planlarının bir örneğini ……… gün içerisinde valiliğe verir. Boşluk alana hangi aşağıdakilerden hangisinin gelmesi gerekmektedir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Doğalgaz yangınlarında müdahale için en uygun yöntem hangisinde sıralanmıştır?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Patlayıcı/uyuşturucu koklama detektörleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Yivli ve setli silahların namlularında en çok erozyon hangi bölgede görülür?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Tek hareketli sisteme sahip olan tabanca hangisidir?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi tabanca çeşitlerinden biri değildir?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Şuurlu fertlerden (kişi) ve özellikle aralarında teşkilatlanma bağları ve karşılıklı görevler bulunan kişilerden oluşmuş insan yığınlarına aşağıdakilerden hangi isim verilir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Dünyada ve ülkemizde yaygın üretimi yapılan, yetiştirilmesi çok kolay, insanlar üzerinde psikolojik tesir yapan, sigara ve pipo ile rahat içilebilen, kenevir bitkisinin dişisinden elde edilen ve bağımlılık yapan madde aşağıdakilerden hangisidir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

5188 sayılı Kanuna göre özel güvenlik görevlilerinin üçüncü şahıslara verebilecekleri zararların tazmini amacıyla, özel güvenlik şirketlerine getirilen yükümlülük nedir?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Bir adli olayın ilk derece sorumlusu aşağıdakilerden hangisidir?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

“Otomatik tabanca ve tüfeklerde ilk dolduruş …….tarafından yapılır. Bu işlem sonucu fişek …………. yerleşir. Fişek ateşlemeye hazırdır. Horozda dolduruş esnasında kurulmuştur. Tetiğin çekilmesiyle …………. iğne veya kapsüle hızla vurur. Kapsülde meydana gelen alev,……… geçerek barutu ateşler. Çekirdek kovandan hızla ayrılır ve ……..içinde ileriye doğru …….. sayesinde sağa dönerek gider.”

Cümlede boş bırakılan yerlere aşağıdakilerden hangisi gelirse doğru bir ifade olur?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Silahın her türlü hava koşullarında iyi bir şekilde korumasını ve çalışmasını sağlayan silah yağına ne ad verilir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Silahlarla yapılan kazaların sebepleri aşağıdakilerden hangisidir?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Özel güvenlik görevlisi İbrahim, görevli bulunduğu banka içerisinde meydana gelen gasp olayı esnasında kendisine silahla ateş eden saldırgana karşı silahını kullanmış ve saldırganın yaralanmasına neden olmuştur. 5188 sayılı Kanunda zor kullanma yetkisi ile ilgili olarak Türk Ceza Kanununun 25’inci maddesine atıfta bulunulmuştur. Türk Ceza Kanununun 25’inci maddesinin konusu aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?

 

Özel Güvenlik Sınav Soruları İçin Aşağıdaki Icon’a Tıklayarak En Kapsamlı Mobil Uygulamamızı İndirebilirsiniz!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.