Özel Güvenlik Sınavı Deneme – 37 | (25.05.2021)

Özel Güvenlik Sınavı Deneme – 37 | (25.05.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Solunumu ve kalbi durmuş kişiye 5 dakika içinde müdahale edilmezse ne olur?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Özel güvenlik görevlisi Ahmet, görevli olduğu Atatürk barajında devriye atarken tespit etmiş olduğu fiziki engellerdeki bozulmaları raporla üstlerine bildirmiş ve tamirat yapılmasını sağlamıştır. Bu durum Ahmet’in hangi görevleri içerisinde değerlendirilir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Özel güvenlik görevlisi Fatih, görevli olduğu üniversitede akli dengesi yerinde olmayan bir kişinin kendi kendisine ve etrafına zarar verdiğini görmüş ve kişiye müdahale ederek kontrol altına almış, kişinin özgürlüğünü fiilen geçici olarak kısıtlamıştır. Fatih hangi yetkisini kullanmıştır?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi kapalı depo ve tanklarda çıkan akaryakıt yangınlarında en etkili söndürme maddesidir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

İlçe sınırları içerisinde genel ve özel kolluk kuvvetlerinin mülki amiri kimdir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Genel kolluk görevlileri, aşağıdaki hallerden hangisinin varlığı halinde, kanunla yetkili kılınmış merciin yazılı emri olmadan konutlara girebilir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Önemli kişinin ikametgah ve işyeri ile araçlı veya yaya olarak yapacağı planlı yada ani gelişen program veya seyahatlerinde, koruma personeli teknolojik cihazlar ve fiziki önlemler ile yirmi dört saat esasına göre güvenliğin sağlanması ve kontrol altında bulundurulması amacıyla yapılan faaliyetlere …………….. denir. Boş bırakılan yere uygun ifade aşağıdakilerden hangisidir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Öncü istihbarat çalışmasının amacı VIP’in ……… ve ……….. üzerinde güvenli bir alan oluşturarak önemli kişiye yönelik ………….. ortadan kaldırmak veya ………… indirmektir. Cümlede boş bırakılan yerleri aşağıdakilerden hangi şık doğru olarak tamamlar?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Solunumun olup olmadığı nasıl değerlendirilir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Hangisi vücudu oluşturan sistemlerden birisi değildir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Göre kapalı yerlerdeki toplantılar ne zamana kadar devam edebilir?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Adli makamların çıkarttığı yakalama kararı kişilerin hangi hakkını kısıtlamaktadır?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

AVM'de özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Akif, meydana gelen hırsızlık olayının failini yakalarsa ne yapmalıdır?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Hakim yerlere yerleştirilen keskin nişancıların bulunduğu koruma çemberi hangisidir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

İletişim sırasında alıcı bir mesajı anlamaya çalışarak dinliyorsa bunun adı nedir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Olayla ilgili rapor tanziminde aşağıdakilerden hangisinin belirtilmesi önemli değildir?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Alışveriş merkezinde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Ömer, görev alanı içerisinde düşürülen bir bayan cüzdanını emanete alır. Birkaç saat sonra müracaatta bulunan bir bayan cüzdanını düşürmek suretiyle kaybettiğini bildirir. Söz konusu cüzdanın müracaatçı bayana ait olduğu anlaşıldıktan sonra Ömer cüzdanı sahibine iade ederken aşağıda belirtilen hangi tutanağı tutmalıdır?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi grubun oluşum nedenleri arasında yer almaz?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

İğnenin vurması ile ateşlenen fişek bölümü aşağıdakilerden hangisidir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Atış esnasında dinlenmek amacıyla tabanca namlusu yere ......derece açı yapacak şekilde tutulmalıdır. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Kurma kolu emniyeti hangi tip silahta vardır?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanun çerçevesinde silah ruhsatı alınması ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdaki boşluğa uygun olan seçeneği yerleştiriniz? Horoz yada ateşleme iğnesinin darbesiyle patlayarak sevk barutunu ateşlemek amacıyla, çok hassas maddelerden üretilen parçaya ………………denir.

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Bazı ateşli silahlarda bulunan kilitleme makaralarının görevi nedir?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Otobanda seyir halindeyken karşı şeritte bir aracın yolun dışına savrulduğu görüldüğünde ilkyardımın temel uygulamaları açısından aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlış olur?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.