Özel Güvenlik Sınavı Deneme – 28 I (22.07.2021)

Özel Güvenlik Sınavı Deneme – 28 I (22.07.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

İlçe sınırları içerisinde genel ve özel kolluk kuvvetlerinin mülki amiri kimdir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Özel güvenlik personeli yetkilerini nerede ve ne zaman kullanır?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Koruma aracında ekip amiri aracın neresinde oturur?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Korunan kişinin bir yerden başka bir yere giderken geçmek zorunda kaldığı alternatifi olmayan saldırıların gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğu saldırı noktasına ne ad verilir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Merdiven kullanacak korunan kişiye uygulanan koruma düzeni için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Tehlike anında korumada aşağıdakilerden hangisi yapılmamalıdır?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi koruma şekillerinden biri değildir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi cop’un kullanma şekillerinden değildir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Açık alanlardaki toplantı ve gösteri yürüyüşleri, günün hangi zaman aralıkları arasında yapılabilir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi toplumsal olaylarda, güvenlik güçlerinin topluluğu kontrol altına alma ve etkisiz hale getirmede aldığı düzenlerden biridir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi, kalabalık çeşitleri arasında sayılamaz?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi algılama- seçme-düşünmeyorumlama süreçlerinde ürettiği anlamlı iletileri simgeler aracılığı ile gönderen kişi ya da kişilerdir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi hat düzeninin amaçlarından biri değildir?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Mevlana’nın “Gel, gel, ne olursan ol yine gel” sözü aşağıdakilerden hangisinin önemini vurgulamaktadır?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Duygu, düşünce ve bilgilerin her türlü yolla başkaları ile paylaşmaya ne denir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi iletişim engellerinden değildir?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Danışma noktasında görevli personelin vatandaşı karşılamasıyla alakalı olması gereken durum aşağıdakilerden hangisidir?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi “Uyuşturucu Madde” tanımı arasında sayılmaz?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi doğal afetlerden biri olan sel sırasında yapılmaması gereken bir davranıştır?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi orman yangını ihbar hattının numarasıdır?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi İtfaiye teşkillerinden değildir?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi yangın söndürücü maddelerden biri değildir?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi havayolunun tam tıkanmasına ait belirtilerden değildir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi hasta veya yaralının ilk değerlendirilmesinde kontrol edilmesi gerekir?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi hayat kurtarma zincirinin ilk halkasıdır?

26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

İlkyardımın temel uygulamaları nelerdir?

27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?

28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

İlkyardım için mutlaka tıbbi araç ve gereç gereklidir

29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi çevre güvenlik sistemi değildir?

30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Özel güvenlik görevlisi Ömer, görevde iken koruma ve güvenliğini sağladığı yerde bıçakla adam yaralama olayı meydana gelmiş, şüpheli silahını olay yerine atarak kaçmıştır. Bu olayın meydana geldiği yerde aşağıdakilerden hangisi Ömer tarafından yapılması gereken davranışlardan ve alınması gereken önlemlerden biri değildir?

31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Toplumsal olaylara müdahale esnasında cop kullanılacaksa vuruş yeri vücudun neresi olmalıdır?

32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Olay yerinde görevi bulunmayan görevliler hangisidir?
33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Tutanağın bölümlerinin doğru olarak sıralanmış hali aşağıdakilerden hangisidir?

34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Havalimanlarında taşıma ruhsatı olan kişilerin x-ray cihazlarından geçişinde aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisinin yakalama tutanağında olmasına gerek yoktur?

36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Hangi suçluların emniyet birimlerinde eşkâl tanımları bulunmaz?

37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

“Görgü tanıklarının tanımlamalarına uygun olarak muhtemel kişilerin kimlik tespitlerinde ana ayırt edici özellikleri olan; alın, kaşlar, gözler, burun, ağız, kulaklar, yanaklar, çene, yüz çizgileri, yüz şekli ve bunların birleşimlerinden oluşan resimdir.” Yukarıdaki tanımda anlatılmak istenen nedir?

38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

“Özel güvenlik görevlisi Selim görev arkadaşı ile birlikte araç kontrol noktasındaki görevi sırasında şüphelendiği bir aracı durdurur. Araçta bulunan sürücü ve üç yolcuyu aynı anda araçtan indirerek aracın içerisini hızlıca kontrol eder. Sonra sürücüden anahtarı isteyerek kendisi bagajı açar ve bagaj içini kontrol eder. Sürücüye araçla ilgili bir takım teknik sorular sorarak heyecan durumunu ve araç ile ilgili bilgisini kontrol eder. Taşıt kontrol aynası ile aracın altını kontrol eder.” Selim ve arkadaşı kontrol sırasında hangi hataları yapmıştır?

39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Asılsız ihbarlar genelde hangi sebeple yapılır?

40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Devriye hizmeti sırasında dolaşılması ve ziyaret edilmesi zorunlu olan yerlere ne ad verilir?

41. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Standartlara uygun çalışan bir yangın söndürme cihazında manometrenin ibresi hangi boyalı bölgede olmalıdır?

42. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

İletişimde kişiler arasındaki fiziksel mesafe çok önemli olup iletişim üzerinde ciddi etkilere sahiptir. Kişiler arasındaki mesafenin (en yakından en uzağa) doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?

43. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Kare, Baklava ve “V” düzenleri en az kaç kişilik koruma organizasyonları ile düzenlenir?

44. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Yanabilen hafif metallerin (alüminyum, magnezyum, sodyum vb.) oluşturduğu yangınlar hangi yangın sınıfına girer?

45. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Telefon santralleri, bilgi işlem odaları, elektrik panoları, ups odaları vb. hassas makinelerin bulunduğu yerlerde hangi tip yangın söndürücü kullanılmalıdır?

46. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Bebeklerde bilinç kontrolü nasıl yapılır?

47. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Kalp masajında göğüs kemiği basısı ile kaburgalar ne kadar çöktürülür?

48. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Sıcak su nedeniyle oluşmuş bir yanıktan hemen sonra ilk ne yapılmalıdır?

49. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Kontrol noktasındaki özel güvenlik görevlisi Ayşe Özge rutin bir güvenlik kontrolü esnasında, aşağıda belirtilen şahıslardan hangisini kontrol edemez?

50. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Radyasyonlu ortamlarda görev yapan özel güvenlik görevlilerinin maruz kaldığı radyasyon riskini ölçmek için aşağıdaki kurumlardan hangisine bilgi verilir?

Özel Güvenlik Sınav Soruları İçin Aşağıdaki Icon’a Tıklayarak En Kapsamlı Mobil Uygulamamızı İndirebilirsiniz!

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.