Özel Güvenlik Sınavı Deneme – 24 I (27.03.2021)

Özel Güvenlik Sınavı Deneme – 24 I (27.03.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Özel güvenlik görevlisi İbrahim, görevli bulunduğu banka içerisinde meydana gelen gasp olayı esnasında kendisine silahla ateş eden saldırgana karşı silahını kullanmış ve saldırganın yaralanmasına neden olmuştur. 5188 sayılı Kanunda zor kullanma yetkisi ile ilgili olarak Türk Ceza Kanununun 25’inci maddesine atıfta bulunulmuştur. Türk Ceza Kanununun 25’inci maddesinin konusu aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Özel güvenlik görevlisi Yalçın, şehirlerarası otobüs terminalinde görev yapmaktadır. Terminal giriş noktasındaki görevi esnasında durumundan şüphelendiği bir erkek şahıs ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisini yapamaz?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Özel güvenlik kimlik kartı hususunda aşağıda yazılı bilgilerden hangisi doğru değildir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Görev alanı içerisinde bir suç şüphesi ile özel güvenlik görevlisi Taner tarafından yakalanan kişinin kaçacağı, kendisine veya başkalarının hayat ve beden bütünlüğüne zarar verebileceği değerlendirilmesi halinde şüpheliye kelepçe takılması özel güvenlik görevlilerinin sahip olduğu hangi yetki kapsamında yapılan bir işlemdir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Görevli bulunduğu spor tesisinin otoparkında görevlendirilen özel güvenlik görevlisi Hasan, araç camını kırarak otodan eşya çalan bir şahsın olduğunu görmesi üzerine, şahsı kovalamak suretiyle yakında bulunan bir apartmanın bahçesinde yakalar ve olay yerine çağrılan genel kolluk görevlilerine şahsı teslim eder. Özel güvenlik görevlisi Hasan’ın bu davranışını tanımlayan en uygun seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi grubu belirleyen temel öğeler arasında yer almaz?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlilerinin görev alanları içerisinde meydana gelen bir olayın aydınlatılması amacıyla sahip oldukları yetkilerden değildir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Özel güvenlik görevlisi Metin, izinli olduğu bir gün üniforması ile özel güvenlik elemanlarının sorunları hususunda tertip edilen bir mitinge katılmıştır. Bu durumun mitingde görevli güvenlik amiri tarafından tespit edilmesi üzerine kendisine uygulanacak olan yaptırım aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak belirtilmiştir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi kalabalığın özelliklerindendir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na göre toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenebilecek alanlardandır?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi genel kolluk ve özel güvenlik arasındaki farklardan birisi değildir?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi uyuşturucu maddelerin kullanılması sonrasında ortaya çıkacak durumlardan biri değildir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi iletişimin temel amaçlarından birisi değildir?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Karşılıklı yemek yediğiniz özel güvenlik görevlisi arkadaşınızın hava yolu kısmi tıkandığında ilk yardım uygulaması olarak yapacağınız hangi uygulama yanlış olacaktır?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi hazırlık yapılarak konuşmayı gerektirir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Atardamar kanamasında diğer damar kanamalarından farklı olarak neden daha fazla kan kaybı olur?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Kanamanın durdurulması ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi, giriş güvenliğini sağladığı binanın önünde meydana gelen trafik kazası olayına müdahale eden özel güvenlik görevlisinin yapması gereken doğru uygulamalardan değildir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Patlamış mısır yerken hava yolu tam tıkanan birisinde aşağıdakilerden hangisinin olması beklenmez?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi, güvenliğini sağladığınız okulda travmatik bir olay gerçekleşmesi sonucunda 112’yi ararken dikkat etmeniz gereken hususlardan değildir?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

İş arkadaşınızın bacağına kaynar su döküldüğünde yapmanız gereken ilk yardım uygulaması aşağıdakilerden hangisidir?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi el tipi metal arama dedektörüyle tespit edilemez?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Radyasyondan temel korunma yöntemleri üç ana unsur ile değerlendirilir. Bunlar aşağıdaki seçeneklerden hangisidir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

“Önemli kişiyi koruma” temel kuralları içerisinde yer alan özellik hangisidir?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Karbon bileşikleri içermeyen metalden yapılmış kesici, delici, ateşli silahlar, çelik, demir, alüminyum vb. maddeler ........., karbon bileşikleri içeren tahta, plastik, plastik patlayıcılar, narkotik, şeker, gıda vb. maddeler ise .......................... renk veya tonlarında görünürler. Yukarıdaki boşluklara aşağıdaki şıklardan hangisi gelmelidir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.