Özel Güvenlik Sınavı Deneme – 23 I (26.03.2021)

Özel Güvenlik Sınavı Deneme – 23 I (26.03.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Adli makamların çıkarttığı yakalama kararı kişilerin hangi hakkını kısıtlamaktadır?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Kamu düzenini ve güvenliğini sağlamak için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu kapsamında ek önlemler aldırmakla yetkili kişi kimdir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Özel güvenlik görevlisi genel kolluk görevlilerinin görev alanına giren bir olayla karşılaştığı zaman hangisini yapmaması gerekir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Talebe bakılmadan koruma altına alınacak şahıslar arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Saldırı sırasında VIP (önemli kişi) kişi ile ilgili olarak ilk ne yapılması gerekir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Çoklu yakın koruma organizasyonlarında görev alan sürücüler aşağıdaki seçeneklerden hangisini yapamazlar?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Uzaktan yapılan saldırılar ve bu saldırılarda kullanılan silahlarla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Kişi koruma görevine ait aşamalardan biri aşağıdakilerden hangisi değildir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Şehirdeki herhangi bir yerde ortaya çıkan yasadışı bir toplumsal olayın başlamasına sebep olan ve bu olayı devam ettiren topluluklar, amaçlarına ulaşmak ve etkilerini artırmak için kendilerine engel olmaya çabalayan güvenlik kuvvetlerine hangi yöntemleri uygulayamazlar?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Kanun dışı toplumsal olayları başlatma usulleri içinde aşağıdakilerden hangisi yer almaz?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Grupla ilgili yazılanlardan hangisi doğru değildir?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi daha çok yasadışı toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde önderlik yapan kişilere ait özelliklerden bir tanesi değildir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Güvenpark alanındaki yasadışı eylem neticesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Ahmet ve arkadaşları şüpheli kişiye kelepçe takarken aşağıdaki seçeneklerden hangisini yaparlarsa doğru olmaz?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

“Seçici dinleme” aşağıdakilerden hangisidir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

İletişim sırasında “Sen Dili”ni kullanmak niçin önerilmez?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Empati ile sempati arasında ne fark vardır?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetleri Kanunu’na göre özel güvenlik görevlisi görev başındayken hırsızlık yapan birini yakalarsa aşağıdaki seçeneklerden hangisini yapması gerekir?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Koruma ve güvenlikten sorumlu kişiler hakkında, bulundurulması ya da taşınması gereken silah ve teçhizatın azamî miktarını ve niteliğini, gereken durumlarda diğer fizikî ve aletli güvenlik önlemlerini belirlemekle yetkilendirilmiş organ aşağıdaki şıklardan hangisidir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdaki kurumlardan hangisi alarm izleme merkezi kurmak ve işletmek için yeterlilik belgesi verebilir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Özel Güvenlik Komisyonu üyelerinden biri değildir?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Temel eğitimde başarılı olanlar kimlik kartlarını hangi makamdan alırlar?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Özel güvenlik görevlileri aşağıdaki şartlardan hangisini taşımak zorunda değildir?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi 5188 sayılı Kanun’da yer almamaktadır?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Özel güvenlik görevlileri kamuya açık yerlerde kuvvetli suç şüphesi olmadıkça kimlik sorma yetkisini kullanamazlar. Kamuya ait açık yerlerde kimlik sormak için hangi şartlar olmalıdır?

I. Özel güvenlik görevlileri genel kolluk görevlileriyle beraber görev yapıyor olmalı
II. Kimlik sorma uygulaması kamu kolluk görevlileri tarafından başlatılmalı
III. Kamu kolluğu kimlik sorma talebinde bulunmalı
IV. ÖGG görev yaptığı şirketten bu konuda yazılı bir emir almış olmalı
V. Özel güvenlik görevlisi görev alanı dışında olmamalı
VI. Özel güvenlik görevlisi istediği her zaman kimlik sorma yetkisine sahiptir

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Özel güvenlik mali sorumluluk sigorta poliçelerine ait suretlerin birer tanesi, personel görev yapmaya başladığı tarihten itibaren kaç günde valiliğe verilmelidir?

26. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

T.C. vatandaşı olmayanlar ülkemizde özel güvenlik şirketi kurabilmek için hangi temel ilkeye bakılır?

27. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Otogarda özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Ahmet, terminalin kapısından geçen kişide ruhsatsız silah olduğunu fark etmiştir. Ahmet bu durumda ne yapmalıdır?

28. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Parmak izinin özellikleri ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

29. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Özel güvenlik sorumlusu atama alabilmek için, çalıştığı yerde en az kaç tane özel güvenlik görevlisi çalışıyor olmalıdır?

30. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Devriye olarak görev yaptıkları fabrikada çalışan ÖGG Ahmet ile Kemal'in hangi davranışları hatalıdır?

31. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Adli makamlar tarafından uzman personele yaptırılan teknik raporlara verilen isimdir. Tanımlanan rapor aşağıdaki seçeneklerden hangisidir?

32. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Telsiz konuşmalarında aşağıdakilerden hangisine dikkat edilmelidir?

33. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Olayın devam ettiği sırada kişi veya kişilerin yakalanmasında düzenlenen tutanağın ismi nedir?

34. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Adli arama için aşağıdaki seçeneklerden hangisi uygundur?

35. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

5188 sayılı Kanun'daki 23. madde ile ilgili olarak “ceza uygulaması” kapsamında aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

36. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi ya da hangileri bir binaya yalnızca yetkili ya da izinli kişilerin giriş çıkışını sağlamak için kullanılan cihazlardan ya da sistemlerdendir?
I- Kartlı geçiş sistemi
II- X-ray cihazı
III-Metal dedektörü

37. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Birden çok kameranın manuel ya da otomatik olarak ekranda görülebilmesini sağlar. Sözlük anlamı seçici, değiştiricidir. Tanımı yapılan kapalı devre televizyon sistemine (CCTV) ait hangi ekipman anlatılmaktadır?

38. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Söndürme etkisi ile ilgili olarak kimyasal reaksiyon alanından ısı alınması ve çekilmesi özelliklerinden hangisi doğru seçenektir?

39. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

ABC tozları aşağıdaki seçeneklerden hangisini içerir?

40. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

I. Panik yapmayın ve çevredeki insanlara haber verin
II. İtfaiyeye haber vermeden önce yangını söndürmek için uğraşın
III. Acil çıkış yönlendirmelerine uyun ve binayı en kısa sürede boşaltın
IV. Camlardan ve balkondan çıkıp yardım çağrısında bulunun
Yukarıda yangın sırasında yapılması gereken davranışlar sıralanmıştır.


Aşağıdaki seçeneklerden hangisi doğru davranış şekilleridir?

41. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Bak-Dinle-Hisset sırasında nefesin en çok kaç saniye dinlenmesi gerekir?

42. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Trafik kazası geçiren birinin hava yolunun açılması için ne yapılır?

43. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

İlk yardımda temel yaşam desteği olarak aşağıdakilerden hangisi yoktur?

44. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

ÖGG olarak çalışan Ahmet patlama, sonunda oluşan yangından yaralı olarak birini kurtarır. Ahmet, ilk yardım kapsamında hangisini yapmalıdır?

45. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Kaza geçiren bir yaralıyı omuriliğine zarar vermeden araçtan çıkarabilmek için hangi taşıma tekniği kullanılmalıdır?

46. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdaki uyuşturuculardan hangisi doğal kaynaklıdır?

47. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdaki şıklardan hangisi Eroinin etkilerinden olamaz?

48. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Başarılı bir şekilde iletişim kurabilmenin temel şartlarından biri hangisidir?

49. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Personelinin tesise girişlerini güvenlik altına almak ve aynı zamanda personelin mesai saatlerine karşı davranışlarını kayıt altına almak isteyen A firması, aşağıdaki hangi güvenlik ve sistem cihazlarını kullanmalıdır?

50. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

İlkyardımla ilgili yazılanlardan doğru olan hangisidir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.