Özel Güvenlik Sınavı Deneme – 20 I (25.03.2021)

Özel Güvenlik Sınavı Deneme – 20 I (25.03.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi olayların hazırlık safhalarından biri değildir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi kalabalığın genel özelliklerinden değildir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Kanama çeşitleriyle ilgili verilenlerden hangisi yanlıştır?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Bilinci olmayan kazazedede solunum varsa aşağıdakilerden hangisi yapılır?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

 Hava yolunda tam tıkanıklık olan bir hastaya ilkyardımda ne yapılmalıdır?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi ilkyardımın öncelikli amaçlarından birisi değildir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

İlkyardımla ilgili yazılanlardan doğru olan hangisidir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdaki ifadelerden hangisi devriyenin temel amaç ve fonksiyonları açısından yanlış bir ifadedir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Uyuşturucu maddelere ilişkin aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Şüpheli şahıs kararının verilebilmesi için aşağıdakilerden hangisinin en belirgin olması gerekir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Kişinin, delil olabilecek ya da müsadere edilmesi gereken bir eşya üzerindeki tasarruf yetkisinin rızası dışında, kamu gücü kullanılarak kaldırılmasına ……… denir. Boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Eşkâl tespitinde aşağıdakilerden hangisi daha öncelikli ve önemlidir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Özel güvenlik görevlisi Vahdet’in görev bölgesinde bomba patlama olayı gerçekleşmiştir. Aşağıdakilerden hangisi patlamanın ikincil etkileri için Vahdet’in yapması gereken hareket tarzlarından değildir?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi kimyasal delildir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Toplumsal olaylara müdahale esnasında cop kullanılacaksa vuruş yeri vücudun neresi olmalıdır?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Herhangi bir patlama olayında özel güvenlik görevlisinin görevleri hangisi olamaz?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi elektronik güvenlik sistemlerinin kullanım amaçlarından biri değildir?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Özel güvenlik görevlisi Yusuf, X Ray cihazının ekranında bir eşyanın görüntüsünü incelemek istemektedir. Bunu yapabilmesi için cihazın hangi bölümünde işlem yapması gerekmektedir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Kapı dedektörlerinden geçerken kişiler arasında en az ne kadar mesafe bulunmalıdır?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Genel kolluk ile özel güvenlik görevlilerine, mevzuatımızda idari ve adli olmak üzere birçok görevler verilmiştir. Aşağıdakilerden hangisi genel kolluğun görevleri arasında bulunup, özel güvenlik görevlilerinin görev tanımları arasında bulunmamaktadır?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Stadyum giriş kapısında görevli, özel güvenlik görevlisi Volkan üst araması yaparken şahsın üzerinde ateşli silah tespit eder. Şahıs silahın ruhsatlı olduğunu söylese de bu belgeyi ibraz edemez. Bu durumda özel güvenlik görevlisi Volkan’ın yapacağı işlem aşağıdakilerden hangisidir?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Hangisi kaynağın (verici) yolladığı mesaja hedefin (alıcı) verdiği cevap anlamına gelen geribildirim öğesinin etkili olmasını sağlayan özelliklerden değildir?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Bir işyerinin en başarılı çalışanına her yılın ilk ayında bir maaş ikramiye vermesi aşağıdakilerden hangisine örnektir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Kişilerarası iletişimde kullanılan unsurlar aşağıdaki seçeneklerden hangisinde önem sırasına göre doğru sıralanmıştır?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Örgüt içinde en sık görülen çatışma biçimi hangisidir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.