Özel Güvenlik Sınavı Deneme -2 | (24.06.2021)

Özel Güvenlik Sınavı Deneme -2 | (24.06.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

İlk yardım nedir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Alışveriş merkezinde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan İbrahim, görev alanı içerisinde düşürülen bir bayan cüzdanını emanete alır. Birkaç saat sonra müracaatta bulunan bir bayan cüzdanını düşürmek suretiyle kaybettiğini bildirir. Söz konusu cüzdanın müracaatçı bayana ait olduğu anlaşıldıktan sonra İbrahim cüzdanı sahibine iade ederken aşağıda belirtilen hangi tutanağı tutmalıdır?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Özel güvenlik görevlisi Faruk bir fabrikada gece vardiyasında görev yapmaktadır. Devriye görevi esnasında fabrika müdürünün odasının kapısının kırık olduğunu fark eder. Durumu sıralı amirlerine bildirir ve konu ile ilgili olarak bir rapor tanzim eder. Raporu tanzim eden Faruk aynı zamanda aşağıda belirtilen hangi hukuki durumla karşı kaşıya kalabilir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

5188 sayılı kanun kapsamında görevli özel güvenlik personeli yetkilerini ne zaman ve nerede kullanabilir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Özel güvenlik sertifikası alanlar kaç yıl sonra yenileme eğitimi almak zorundadır?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi eşkâl tarifinde belirtilecek özelliklerden biri değildir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlisinin adli aramasına girer?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi ÖGG‟nin haklarından değildir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Bir özel güvenlik görevlisi ile görüştüğü kişi arasındaki iletişim mesafesi aşağıdaki ölçülerden hangisidir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Yaşam belirtileri olan yaralıya ilk başta sergilenecek davranış olarak aşağıdakilerden hangisi yapılmamalıdır?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Yangınlara ilk müdahale etmek durumunda olan güvenlik personelinin bilmesi gereken en önemli hususlardan birisi aşağıdakilerden hangisidir?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Kapı tipi metal detektörünün aşağıdakilerden hangisine alarm üretmesi beklenmez?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Suçüstü halinde kimin yakalama yetkisi vardır?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Kamu kurum ve kuruluşlarında 5188 sayılı kanunda yazılı görevlerini yerine getirirken yaralanan, sakatlanan özel güvenlik görevlilerine veya ölen özel güvenlik görevlilerinin kanuni mirasçılarına hangi kanun gereğince tazminat ödenir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Afyon ve türevi uyuşturucunun etkisi altında bulunan bir kişide aşağıdaki özelliklerden hangisi görülmez?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

“Aksi ispatlanana kadar tüm silahlar………… olarak kabul edilir.’’ Cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelirse doğru bir ifade olur?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Tabanca atışında atıcının istikrarsız atış yaptığını gösteren seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Çekirdeğinin ucu küt veya yuvarlak olan fişek tipine ne ad verilir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Ateşli silahlarda iğnenin kapsüle darbe yaparak barutun ateşlenmesini sağlayan sistemin genel adı aşağıdakilerden hangisidir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun kapsamında aşağıdakilerden hangisi ateşli silah taşınabilecek yerlerdendir?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Fişek ve çekirdeklerinin hareketlerini ve bu hareketleri etkileyen faktörleri inceleyen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi bombalı bir saldırıda yapılması gerekenlerden değildir?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi kalabalık çeşitlerinden birisi değildir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Yaya devriyenin avantajları ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğru değildir?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Özel güvenlik görevlisi Hamit, çalışmış olduğu fabrikada gece vardiyasında görev yaparken bina içerisinde etrafı kontrol esnasında sebebini bilmediği küçük çaplı bir yangın çıktığını görür. Hemen yangın söndürme cihazı ile müdahale eder ve durumu kontrol altına alır. Sabah bu durum ve olay hakkında üstlerini ve amirlerini bir yazı ile bilgilendirir. Bu yazı türü aşağıdakilerden hangisidir?

YORUMLAR

  1. Hülya dedi ki:

    Kodlamalarda sıkıntı var ve silahlı silahsız diyerek soruları belirlemeniz daha iyi olacaktır

    1. Buradan Öğren dedi ki:

      Linkinden Silahlı veya Silahsız olarak denemelere girebilirsiniz.