Özel Güvenlik Sınavı Deneme – 17 I (22.3.2021)

Özel Güvenlik Sınavı Deneme – 17 I (22.3.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Göz yaşartıcı gazların fizyolojik etkileri ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

AVM’de görevli özel güvenlik görevlileri gece geç saatlerde kendi görev bölgelerinde devriye görevi ifa ederken; onları fark eden bir şahsın kaçtığını görürler. Dur ihtarına uymayan bu şahıs, kaçarken birkaç metre ilerde ayağını burkarak yerde yatar ve yardım talep eder. Yapılan kontrol ve mülakatta şahsın AVM’nin içine giremediği, çalma fiilini gerçekleştiremediği, hırsızlık amacıyla geldiğini, görevlileri görünce yakalanmama amacıyla kaçtığını, hakkında yakalanma emrinin olduğu ve arandığını öğrenirler. Özel Güvenlik görevlileri şahsı etkisiz hale getirdikten sonra üst araması yaparlar. Üstünde kimlik, 20 TL, tornavida ile bıçak çıkan şahsın, tedavisi için 112 ve teslimi için 155’i ararlar. Ambulanstan önce gelen Polis ekibine şahsı teslim ederler.


Yukarıdaki olay bütün olarak değerlendirildiğinde; özel güvenlik görevlilerinin aşağıdaki devriye görevlerinden hangisini yapmadıkları söylenebilir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

İstanbul pazarındaki yangında sabotaj ihtimaliyle iş yeri yanan ve can güvenliği bakımından alana girilmesi tehlike arz eden bir esnada Fuat Bey ısrarla iş yerine girmek istemektedir. Özel güvenlik görevlilerinin Fuat Bey’e yönelik yaptıkları yakalama aşağıdakilerden hangisidir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Dünyada ve ülkemizde yaygın üretimi yapılan, yetiştirilmesi çok kolay, insanlar üzerinde psikolojik tesir yapan, sigara ve pipo ile rahat içilebilen, kenevir bitkisinin dişisinden elde edilen ve bağımlılık yapan madde aşağıdakilerden hangisidir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

İş Kanunu’na göre “Taraflarca iş sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok ….. ay olabilir. Ancak deneme süresi toplu iş sözleşmeleriyle …...aya kadar uzatılabilir.” Boşluklara yerleştirilecek olan doğru seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi özel güvenlik faaliyet izninin alınması ve sona erdirilmesi bakımından yanlıştır?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

5188 sayılı Kanuna göre özel güvenlik görevlilerinin üçüncü şahıslara verebilecekleri zararların tazmini amacıyla, özel güvenlik şirketlerine getirilen yükümlülük nedir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Kontrol noktası; koruma ve güvenlik hizmeti sunulan yerlerin koruma amacına uygun olarak güvenlik görevlileri tarafından güvenlik kontrolünün yapıldığı yerdir. Aşağıdakilerden hangisinde kontrol noktasından bahsedilemez?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

İlk ekibin olay yerini koruma tedbirleri ne zaman sona erer?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Olay yerini korumakla görevli ilk ekibin olay yerini etkileyen aşağıdaki faktörlerden hangisine genellikle tedbir alamaz?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Birden fazla kamera görüntüsünü tek tek, atlamalı veya dörde bölünmüş şekilde gösteren cihaz aşağıdakilerden hangisidir?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Patlayıcı maddelerden C-3 ve C-4 adı verilen plastik patlayıcıları X-Ray cihazında hangi renkleri ile tespit edilebilir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi EDS sistemini tanımlar?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Omurga hasarı olduğundan şüphelenilen bir yaralının taşınması gerektiğinde nasıl davranılmalıdır?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Hayvan ve böcek ısırmaları ile ilgili aşağıda verilen şıklardan hangisi yanlıştır?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi yangınlarda söndürücü madde olarak kullanılamaz?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Binalarda havalandırma kanalları, borulu tesisatlar, metalik bağlantılar yangın olayının görülmesini sağlayan hangi etkendir?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Özellikle kitle iletişim araçlarının kullanımı ile geniş kitlelere de ulaşabilen, ancak kişiler arası ilişkilerde de fazlasıyla ortaya çıkan ve yanlış bir bilginin paylaşılması anlamına gelen iletişim tekniği hangisidir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Ö.G.G. tarafından korunan V.İ.P. (Çok önemli kişi) nin bazı özellik ve ayrıcalıkları olmalıdır. Aşağıdaki maddelerden hangisi bu özelliklerden birisi değildir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Çıkıkta ilk yardım uygulamaları ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

“Biyometrik giriş kontrol sistemi” ne demektir?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

“Kalp atımlarının atardamar duvarına yaptığı basıncın damar duvarında parmak uçlarıyla hissedilmesine nabız denir.” Aşağıdakilerden hangisi, çocuklar için normal nabız sayısını ifade eder?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Bir özel güvenlik görevlisinin görev yaptığı kuruma başvuran bir kişinin isteklerini doğru anlayabilmek için güvenlik görevlisi nelere dikkat etmelidir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi kuru kimyasal tozunun özelliklerinden değildir?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Trafik kazası geçirmiş bir kimsenin hava yolu açıklığı nasıl sağlanır?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.