Özel Güvenlik Sınavı Deneme – 11 I (17.3.2021)

Özel Güvenlik Sınavı Deneme – 11 I (17.3.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Beşiktaş ilçe sınırları içerisinde genel ve özel kolluk teşkilatlarının mülki amiri kimdir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi Özel Güvenlik Görevlisinin yetkilerindendir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

“Koruma şekilleri, korunan kişinin .............................. göre belirlenmektedir.” Cümlesinde, boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi yakın (kişi) koruma görevinin dört aşamasından biri değildir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Gözleri ve yüzü örterek kullanıcıyı kimyasal, biyolojik ve radyoaktif maddelerden koruyan malzemeye ne ad verilir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Değişik amaçlar ve düşüncelerle bir araya gelmiş kişilerin toplumsal yapı içerisinde duygu, düşünce ve davranışlarıyla, bireylerin toplumdan etkilenmeleri ve davranışlarındaki değişikliklere ve bunu inceleyen bilim dalına ne ad verilir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Göz yaşartıcı gazların insanlar üzerindeki fizyolojik etkileri konusunda aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Bir spor müsabakasını izlemek amacıyla bir araya gelmiş taraftarların oluşturdukları kalabalık türü aşağıdakilerden hangisidir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisinde yurdumuzda ve dünyada en çok karşılaşılan narkotikler bir arada verilmiştir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

En temiz yangın söndürme maddesi olarak adlandırılır, sistem odaları ve bilgisayar otomasyon odalarında yangın söndürme sistemlerinde kullanılır. Yukarıda bahsi geçen yangın söndürme maddesi aşağıdakilerden hangisidir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Paratoner sistemleri aşağıdakilerden hangisinden dolayı yangın çıkmasına engel olmayı amaçlar?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

LPG ve doğalgaz yangınları hangi yangın sınıflaması içerisinde bulunurlar?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Sindirim yolu ile olan zehirlenmelerde ilkyardım uygulaması hangisinde yanlıştır?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Kanamalarda baskı noktalarına bası ne amaçla yapılır?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Hangisi ilkyardımcının görevlerindendir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Hangi çıkıkta, ilkyardımcı çıkan eklemi yerine oturtmalıdır?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Kumanda konsülünde bulunan konveyör hareket tuşları aşağıdakilerden hangisidir?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Doğrudan IP tabanlı ağlara bağlanıp ağ üzerindeki uygulamalar ile entegre olan kameralara ……………..kameralar denir.

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

X-ray cihazından geçen kişinin üzerinde bulunan metal sigara tabakası hangi renkte ekrana yansır?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

ÖGG Mehmet ve Fatih devriye görevi esnasında hangi durumda iş yerine girebilir?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Kontrol noktasında görevli ÖGG Kemal ile Cengiz’in hangi davranışı yetki aşımına girer?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi, biyolojik delil çeşitlerindendir?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi, fiziki güvenlik tedbirlerinden değildir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

AVM de görev yapan ÖGG Murat, bıçakla yaralamalı kavgaya karışan şüpheliyi yakalamıştır. ÖGG Murat’ın yaptığı yakalama aşağıdakilerden hangisidir?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi olay yerinde yapılmaması gereken davranışlardandır?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.