Özel Güvenlik Silah Deneme Sınavı – 17 | (17.11.2021)

Özel Güvenlik Silah Deneme Sınavı – 17  | (17.11.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Silah taşıma ve kullanma yetkisi olan bir görevlinin aşağıdakilerden hangisini bilmesine gerek yoktur?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

 Bir silahın çekirdeğini gönderebileceği en uzak mesafeye ne denir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi silah temizliği ve bakımı yapılırken kullanılan malzemelerden değildir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi yiv ve setin işlevlerinden biri değildir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi silahla yapılan kazaların kişisel sebeplerinden değildir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdaki fişeklerin hangisinde barut bulunmaz?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Kapsülün ana görevi aşağıdakilerden hangisidir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Hasan silah kullanması gereken bir durumla karşılaşır. Silahını kılıftan çıkarır ve sürgüyü çekerek dolduruş yaptıktan sonra silahını hedefe doğrultarak tetiğe basar. Ancak horoz düşmesine rağmen silahın ateş etmemesinin sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi icra yayının görevidir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi MP-5 makineli tabanca için söylenemez?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Silahın temizliğine başlamadan önce, yapılması gereken aşağıdakilerden hangisidir?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi, atıcının tetik çekme (tetik ezme) hatalarından değildir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi “Genel Emniyet Kurallarından” değildir?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Bir tabancada tetik çekildiğinde hem horoz kuruluyor, hem de düşüyorsa, bu nasıl bir sisteme sahiptir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi çekirdeğin mesafesini etkileyen faktörlerden biri değildir?

 

Özel Güvenlik Sınav Soruları İçin Aşağıdaki Icon’a Tıklayarak En Kapsamlı Mobil Uygulamamızı İndirebilirsiniz!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.