Özel Güvenlik Silah Deneme Sınavı – 15 I (04.11.2021)

Özel Güvenlik Silah Deneme Sınavı – 15  I (04.11.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi icra yayının görevidir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi atışa etki eden bireysel faktörlerden değildir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Göz, gezin üst kenar orta noktası, arpacığın silme tepe noktasından hedefe doğru olan hatta ........... denir. Boşluğa hangi seçenek gelmelidir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdaki şıklardan hangisinde İlk Hız doğru tanımlanmıştır?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Fişeği ya da boş kovanı, fişek yatağından çıkartmaya yarayan sisteme ne ad verilir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi Atış Poligonunda bulunması gereken hatlardan değildir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi MP-5 makineli tabanca için söylenemez?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Silahın temizliğine başlamadan önce, yapılması gereken aşağıdakilerden hangisidir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi silahla yapılan kazaların kişisel sebeplerinden değildir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Kısa Namlulu Silahların parçalarından değildir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Ateşleme sonrası mermi çekirdeğine yön ve istikamet veren parçaya ne ad verilir?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi, atıcının tetik çekme (tetik ezme) hatalarından değildir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Silahlarda bulunan tırnağın görevi aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru olarak tarif edilmiştir?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi “Genel Emniyet Kurallarından” değildir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Bir tabancada tetik çekildiğinde hem horoz kuruluyor, hem de düşüyorsa, bu nasıl bir sisteme sahiptir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi iyi bir atıcının özelliklerinden değildir?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Doğru nişan alma aşağıdakilerden hangisidir?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Toplu bir tabanca ile ateş edilmek istenildiğinde, tetiğe basınca horoz nereye vurarak fişeği patlatır?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi çekirdeğin mesafesini etkileyen faktörlerden biri değildir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Silahlarla yapılan kazaların en önemli sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Silah taşıma ruhsatı bulunan kişi silahlı olarak aşağıdakilerden hangisine giremez?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Silah ile atış yapılırken aşağıdakilerden hangisi yoksa isabetli bir atış yapılamaz?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Hangisi sürgü tutucu pimin görevlerindendir?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Atış yapılan tabancanın sürgüsünün geride kalması aşağıdakilerin hangisinin neticesinde olur?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Hangi kanuna göre silah taşıma ve bulundurma ruhsatı düzenlenmektedir?

 

Özel Güvenlik Sınav Soruları İçin Aşağıdaki Icon’a Tıklayarak En Kapsamlı Mobil Uygulamamızı İndirebilirsiniz!

YORUMLAR

  1. Muzeyyen dedi ki:

    Silah 15 25 te 25 yaptim