Özel Güvenlik Silah Deneme Sınavı – 13 I (20.11.2021)

Özel Güvenlik Silah Deneme Sınavı – 13 I (20.11.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Bu atış çalışması kuru tetik çalışması ile fişekli çalışmanın bir arada olduğu bir çalışma şeklidir. Atıcı silahın boş mu dolu mu olduğunu bilmez. Atıcı ve atış hocası atıcının hatalarını daha net görür. Özellikle tetik ezilerek düşürülmüyor ve aniden çekiliyorsa bu çalışma esnasında namlunun aşağıya doğru hareketi açıkça görülür. Bu atış çalışmasına ne ad verilir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi iyi bir nişan hattı oluşturmak için doğrudur?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Arpacığın gez içerisindeki konumunun sağa-sola veya yukarıya-aşağıya doğru bozulması sonucu ortaya çıkan hataya ne ad verilir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Doğru bir kabza kavrama nasıl olmalıdır?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi poligonda uyulması gereken kurallardan değildir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Silahta fişeğin ateşlemesini sağlayan tertibatlarından “iğneli sistem” ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi ateşleme sistemlerini oluşturan parçalardan biri değildir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Silahlarla yapılan kazaların sebepleri aşağıdakilerden hangisidir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi silahların sınıflandırılmasında yer almaz?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi MP 5 makineli tabancanın özelliklerinden değildir?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi tetik hatalarından değildir?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Atış yapmadan önce namlu içerisindeki toz, kurum, nem varsa temizlenir. Sürgü kızak yerleri yağlı bir bezle silinerek sürgünün daha rahat hareketi sağlanır. Bu bakım hangi bakım türüne girer?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Silahın her türlü hava koşullarında iyi bir şekilde korumasını ve çalışmasını sağlayan silah yağına ne ad verilir?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Kovan atma tertibatı nelerden oluşur?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi tetik ezerken nefes kontrolünde yapılması gerekenlerden değildir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Atıcı, atış poligonunda hangi komutla vuruşlarını kontrol etmek için hedefinin yanına gider?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Çekirdeğinin ucu küt veya yuvarlak olan fişek tipine ne ad verilir?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Silahın sürgü ve namlusunu gövdeye sabitlemeye yarayan, aynı zamanda şarjörde fişek bittiğinde sürgünün geride kalmasını sağlayan parçanın adı nedir?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi iyi bir atıcının özelliklerindendir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

“Otomatik tabanca ve tüfeklerde ilk dolduruş …….tarafından yapılır. Bu işlem sonucu fişek …………. yerleşir. Fişek ateşlemeye hazırdır. Horozda dolduruş esnasında kurulmuştur. Tetiğin çekilmesiyle …………. iğne veya kapsüle hızla vurur. Kapsülde meydana gelen alev,……… geçerek barutu ateşler. Çekirdek kovandan hızla ayrılır ve ……..içinde ileriye doğru …….. sayesinde sağa dönerek gider.”

Cümlede boş bırakılan yerlere aşağıdakilerden hangisi gelirse doğru bir ifade olur?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Tabanca atışında atıcının istikrarsız atış yaptığını gösteren seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Türk Ceza Kanununa göre “SİLAH” tanımına aşağıdakilerden hangisi girer?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Fişek yatağına fişek sürülmüyor ise aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi silah taşımada kolaylık sağlayan yöntemlerden değildir?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

 “Aksi ispatlanana kadar tüm silahlar………… olarak kabul edilir.’’ Cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelirse doğru bir ifade olur?

 

Özel Güvenlik Sınav Soruları İçin Aşağıdaki Icon’a Tıklayarak En Kapsamlı Mobil Uygulamamızı İndirebilirsiniz!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.