Özel Güvenlik Silah Deneme Sınavı – 11 I (18.11.2021)

Özel Güvenlik Silah Deneme Sınavı – 11 I (18.11.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Özel güvenlik görevlisi Kaan atış esnasında fişek yatağına fişek süremiyor ise nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Atış esnasında tetiğin sert çekilmesi hedef kağıdında nasıl neticelenir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Uygun hava şartlarında ve doğru açı ile yapılan atış sonrasında namlu ucu ile, çekirdeğin engelle karşılaşmadan düştüğü son nokta arasındaki mesafe nasıl ifade edilir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerin hangisinde yarı otomatik horozlu tabancaların ateşleme tertibatının işleyiş sırası doğru verilmiştir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Fişekte, kapsül ile barutun arasında bulunan alev kanalının görevi nedir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Fişeğin ana parçaları hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi, atıcının tetik çekme (tetik ezme) hatalarından değildir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdaki şıklardan hangisinde ilk hız doğru tanımlanmıştır?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Kama, hançer, saldırma, oluklu bıçak vb. silahlar genel olarak hangi isim altında sınıflandırılır?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Meskende bulundurma ruhsatlı silahı olanlar için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

İlhan 15 metre mesafeden tabanca ile yaptığı atışta atışlarını hedefin orta noktasında toplamayı başarmıştır. İlhan için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Hangisi ateşli silah ile atış pozisyonu değildir?

13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Silahlar genel olarak sınıflandırıldığında aşağıdakilerden hangisi bu sınıflandırmada yer almaz?

14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

“Uzaktan veya yakından canlıları öldürebilen, yaralayan, etkisiz bırakan, canlı organizmaları hasta eden, cansızları parçalayan veya yok eden, ruhsata tabi araç
ve aletlerin tamamına …….. denir.”


Cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Ateşlenen mermi çekirdeğine hız, dönüş ve yön vererek hedefe göndermeye yarayan parçaya ne ad verilir?

16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisinde rayyürün tanımı doğru olarak verilmiştir?

17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Atış esnasında dinlenmek amacıyla tabanca namlusu yere kaç derece açı yapacak şekilde tutulmalıdır?

18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdaki fişeklerin hangisinde barut bulunmaz?

19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi çekirdekli fişeklere örnektir?

20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Atış esnasında barut gazının basıncıyla geriye giden sürgünün tekrar yerine gelmesini ne sağlar?

21. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi 6136 sayılı yasa kapsamında değerlendirilmez?

22. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Hangi silahta kurma kolu emniyeti bulunur?

23. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi MP-5 makineli tabanca için söylenemez?

24. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi “Genel Emniyet Kurallarından” değildir?

25. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun kapsamında aşağıdakilerden hangisi ateşli silah taşınabilecek yerlerdendir?

 

Özel Güvenlik Sınav Soruları İçin Aşağıdaki Icon’a Tıklayarak En Kapsamlı Mobil Uygulamamızı İndirebilirsiniz!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.