Özel Güvenlik İlk Yardım Çıkmış Soruları Online Çöz Test – 2

Özel Güvenlik İlk Yardım Çıkmış Soruları Online Çöz Test – 2
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
İlkyardımın ABC’si şeklinde isimlendirilen işlemlerden C’nin tanımı nedir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi hasta veya yaralının ilk değerlendirilmesinde kontrol edilmelidir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi ilkyardım yapan kişinin müdahalesi esnasında yapması gereken işlemlerden değildir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Solunum yolu zehirlenmelerinde ilk önce aşağıdaki ilkyardım uygulamalarından hangisi yapılır?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Solunum yolu kısmi olarak tıkanmış bir kişide aşağıdakilerden hangisi görülür?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Burun kanamasında ilk yardımda ne yapılır?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Şokta hangisi görülür?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bir travma sonucu deri ya da mukozanın bütünlüğünün bozulmasına ne denir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Bilinç bozukluğu durumunda ilk yardımla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Özel güvenlik görevlisi Murat, kaza yerinde „Bak-Dinle-Hisset‟ yöntemiyle yaralıyı değerlendirmiştir. Buradaki "Bak‟ ne anlama gelmektedir?
11. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Kısa mesafede süratli taşıma teknikleri ile ilgili hangi şık yanlıştır?
12. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Sağlıklı yetişkin bir insanda dakikadaki nabız sayısı hangi aralıktadır?
13. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Rentek manevrası nedir?
14. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Nefes alamayan, elleriyle boğazını tutan, acı çeken ve rengi moraran hastanın solunum yolunda tam tıkanma var demektir. Özel güvenlik görevlisi Zehra böyle biriyle karşılaştığında ne yapmalıdır?

15. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Omurga hasarı olduğundan şüphelenilen bir yaralının taşınması gerektiğinde nasıl davranılmalıdır?
16. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Yarada yabancı cisim varsa ne yapılmalıdır?
17. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Sara krizinde aşağıdakilerden hangisinin yapılması doğrudur?
18. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Baş çene pozisyonu verilirken hangi uygulama yanlıştır?
19. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Suni solunumla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
20. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Uzun ve sivri aletlerle oluşan, çok derin olabilen yaralar ne çeşit yaralardır?

 

Özel Güvenlik Sınav Soruları İçin Aşağıdaki Icon’a Tıklayarak En Kapsamlı Mobil Uygulamamızı İndirebilirsiniz!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.