ÖGG Adayları kategorimizdeki bu yazımızda sizlere Özel Güvenlik 91. Dönem ve 67. Yenileme Sınavı Ne Zaman? hakkında bilgiler vereceğiz.
İçindekiler
90.Dönem 66. Yenileme sınavını geride bırakmış bulunmaktayız. Şimdi gözler 91. Dönem ve 67. Yenileme Sınavına çevrilmiştir durumdadır. Sınavı kazanamayan adayların 4 sınava girmeye hakkı vardır ve her sınav için sınav harcı yatırmaları gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan sınav takviminde Özel Güvenlik 91. Dönem ve 67. Yenilme sınav tarihi 17 Nisan 2021 olarak yayınlanmıştır. Ancak içerisinde bulunmuş olduğumuz pandemi sürecinden dolayı sınav tarihlerinde değişiklik olabilmektedir. Herhangi bir değişiklik durumunda Emniyet Genel Müdürlüğü resmi sitesi yayınlayacaktır.
There is also increasing evidence that adverse events associated with alpha blocker therapy, including asthenia and dizziness, are not due to blood pressure lowering. Do not use ketorolac ophthalmic while you are wearing contact lenses. Non-small cell lung cancer drug Gilotrif (afatinib) Gilotrif (afatinib) is an orally administered drug for the first-line treatment for metastatic non-small cell lung cancer (NSCLC) patients with epidermal growth factor receptor (EGFR) mutations . They function by modulating transcriptional and translational programs and therefore they orchestrate both physiological and pathological processes, such as development, cell differentiation, proliferation, apoptosis and tumor growth.
- Özel Güvenlik Silahlı Temel ve Yenileme Sınav Ücreti 100 TL
- Özel Güvenlik Silahsız Temel ve Yenileme Sınav Ücreti 70 TL
- Özel Güvenlik Silah Fark (Temel) 90 TL
- Özel Güvenlik Sınav Sorularına İtiraz 15 TL
Özel Güvenlik Görevlisi (ÖGG) Nasıl Olunur?
- Silahlı ya da silahsız güvenlik sertifikasının eğitimi sonunda her sene Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ÖGG sınavı gerçekleşmektedir.
- Eğitim ve yapılacak olan sınav başarılı olunduğu takdirde silahlı veya silahsız güvenlik sertifikası alınır.
- Sınav harcını yatırım başarılı bir şekilde sınavını tamamlayan adaylar güvenlik sertifikası almaya hak kazanırlar.
- 60 puan üzerinde alınması gereken bu sınav başarısız olunduğu takdirde sınav harç ücretini ödeyerek tekrar katılım sağlayabilirler.
- Güvenlik sınavları yılda toplam 6 kez yapılmaktadır. Güvenlik görevlisi bay ve bayan ayrımı yapmamaktadır.
Özel Güvenlik Görevlisi (ÖGG) Çalışma Alanları Nelerdir?
Özel Güvenlik Görevlisi (ÖGG) çalışma alanı oldukça geniş bir meslek dalıdır. Kamu veya özel sektörde daima ihtiyaç duyulan bir meslektir. Çalışma alanları ise Bankalar, Eğitim Kurumları, Özel Yaşam Alanları, Havalimanları, Alışveriş Merkezleri, Tren İstasyonları, Terminaller, Müzeler, Park ve Bahçe Alanları, Konser Salonları, Oteller, Fabrikalar, Hastaneler, Toplantı Salonları, Miting Alanları ve Kamu Binaları gibi alanlarda faaliyet gösterirler.
Silahlı Özel Güvenlik Sertifikası için Şartlar
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunmalıdır. Oturma izni almayan ve geçici olarak ülkemizde ikamet eden kişilere özel güvenlik sertifikası verilmemektedir.
- En az lise ve dengi bir okuldan mezun olunmalıdır.
- Silahlı özel güvenlik yaş sınırı 21 yaşın doldurulmuş olmasıdır. 22 yaşından gün almamış olanlara silahlı güvenlik sertifikası verilmez.
- Ağır hapis ya da 6 aydan çok hapis cezası alınmamalıdır.
- Terör örgütleri ile hiçbir bağlantı içinde olunmamalıdır.
- Kamusal haklardan faydalanamayanlar sertifika alamazlar.
- Yürüme bozuklukları ya da akıl hastalıkları gibi özel güvenlik görevlisi olmak için engeli olan kişilere sertifika verilmez.