MSÜ Hava Astsubay MYO Bölümleri Neler?

0
708

Adaylar bu yazımızda sizlere MSÜ Hava Astsubay MYO Meslek Yüksek Okulu Bölümleri Neler? hakkında bilgi vereceğiz.

MSÜ Hava Astsubay MYO Bölümleri Neler?

Mekanik Uçak Teknolojisi

Mekanik dalında uçak gövde, mekanik sistemler ve motor içerikli verilen derslerde Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EuropeanAviationSafetyAgency – Easa) Part-66 dokümanındaki mevcut modüller referans alınmaktadır. Bu kapsamda, tüm modüllerin teorik konuları 3 yarıyıl süresince verilmektedir. Ön lisans eğitimini tamamlayan astsubaylar, Uçak Bakım Okul Komutanlığında 17 farklı ihtisasta Astsubay İhtisas Temel Eğitimi (ASİTE) almaktadır. ASİTE kapsamında Easa Part-66 içinde yer alan uçak üzerindeki uygulamalı eğitimler verilmektedir.

Aviyonik Uçak Teknolojisi

Aviyonik dalında uçak ve motora ait elektrik bilgisi ve elektronik sistemler içerikli verilen derslerde Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EuropeanAviationSafetyAgency – EASA) Part66 dokümanındaki mevcut modüller referans alınmaktadır. Bu kapsamda, tüm modüllerin teorik konuları 3 yarıyıl süresince verilmektedir. Ön lisans eğitimini tamamlayan astsubaylar, Uçak Bakım Okul Komutanlığı’nda 8 farklı ihtisasta Astsubay İhtisas Temel Eğitimi (ASİTE) almaktadır. ASİTE kapsamında EASA Part 66 içinde yer alan uçak üzerindeki uygulamalı eğitimler verilmektedir.

Güvenlik ve Koruma

Güvenlik ve Koruma Programının amacı; güvenlik birliklerinin ihtiyaç duyduğu kalifiye güvenlik personelini akademik eğitim ile destekleyerek, küreselleşen dünyanın güvenlik ihtiyacına cevap verebilecek donanıma sahip, güvenlik alanında ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri takip edebilen, alanında uygulamak durumunda olduğu kanunları bilen ve özgüvene sahip piyade sınıfı astsubay yetiştirmektir. Ön lisans eğitimini tamamlayan astsubaylar, Güvenlik Okul Komutanlığı’nda Astsubay İhtisas Temel Eğitimi (ASİTE) almaktadır.

Elektrik

Elektrik Programının amacı; Hava Kuvvetleri K.lığının Elektrik ve Bariyer Sistemleri, Elektrik Güç Kaynakları, İklimlendirme Sistemleri, Sıhhi Tesisat ve Isıtma Sistemleri alanlarında ihtiyaç duyduğu elektrik teknikerleri yetiştirmektir. 4 farklı İhtisas için ön lisans eğitimi verilir.

Hava Trafik Kontrol

Hava Trafik Kontrol Programının amacı; Hv.K.K.lığı’nın ihtiyaç duyduğu Hava Trafik, Hava Harekat ve Kontrol İhbar sınıflarında personel yetiştirmektir. Hava Trafik Kontrol Programında; Hava Trafik sınıfı, Hava Harekat sınıfı ve Kontrol İhbar sınıfı olmak üzere toplam 3 farklı ihtisasta ön lisans eğitimi verilir.

Büro Hiz. ve Yönetici Asistanlığı

Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı Programının amacı; personel, maliye ve istihbarat sınıfı astsubay yetiştirmektir.Personel sınıfının amacı personel ana faaliyet sahasıyla ilgili genel idari faaliyetleri, atama ve disiplin-moral işlemlerini, istifa, malul, şehit ve emeklilik işlemlerini, sivil memur ve işçi işlemlerini, sicil, terfi ve sınıflandırma işlemlerini, arşiv faaliyetlerini planlamak ve yürütmek, insan kaynakları yönetimi alanında literatürdeki yeni gelişmeleri takip etmek ve uygulamaktır.

Bilgisayar Programcılığı

Bilgisayar Programcılığı Programının amacı; Hv.K.K.lığı’nın ihtiyaç duyduğu alanlarda hizmet verebilecek, bilgi işlem sistemi temel esaslarını, programlama dillerini, ağ temellerini, grafik animasyon yaratmayı, web sitesi ve veri tabanı yönetmeyi, donanım ve işletim sistemi yapısını bilen çağdaş bilgisayar programcıları ve işletmenleri yetiştirmektir. Bilgisayar Programcılığı Programında, Muhabere sınıfına atanan: Bilgisayar İşletim Astsubayı, Bilgi Sistem Yazılım Astsubayı, Muhabere Merkezi İşletme ve Kripto Astsubayı ihtisasları olmak üzere toplam 3 farklı ihtisas bulunmaktadır.

Elektronik Haberleşme Teknolojisi

Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programının amacı; Hv.K.K.lığı’nın muhabere, mühimmat ve mühimmat tahrip, hava savunma ve elektronik istihbarat sınıflarında ihtiyaç duyduğu elektronik ve haberleşme teknikerleri yetiştirmektir. Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programında; Muhabere sınıfına ait 7, Mühimmat ve mühimmat tahrip sınıfına ait 1, Hava savunma sınıfına ait 13, Elektronik İstihbarat sınıfına ait 2 ihtisas olmak üzere toplam 23 farklı ihtisasa ön lisans eğitimi verilmektedir.

Lojistik

Lojistik Programının amacı; bugünün ve yarının dünyasında gerçekleştirilen lojistik gelişmeleri takip eden ve lojistik faaliyetleri yorumlayabilen, edindiği bilgileri mezuniyet sonrası görev ortamında uygulayabilen, etkin maliyet planlaması yapabilen, tedarik zinciri fonksiyonlarına hâkim, depolama, dağıtım, stok yönetimi konularında yetkin nitelikli ve donanımlı ikmal sınıfı astsubay yetiştirmektir. Ön lisans eğitimini tamamlayan ikmal sınıfı astsubaylar, İkmal ve İdari Okul Komutanlığı’nda Astsubay İhtisas Temel Eğitimi (ASİTE) almaktadır.

İnşaat Teknolojisi

İnşaat Teknolojisi Programının amacı; Hv.K.K.lığı’nın İstihkâm Astsubayı sınıfında ihtiyaç duyduğu İnşaat teknikerlerini yetiştirmektir. Ön lisans eğitiminin devamında İstihkâm Astsubayı ihtisası eğitimi verilmektedir.

Otomotiv Teknolojisi

Otomotiv Teknolojisi Programının amacı; Hv.K.K.lığı’nın ulaştırma, yangın ve iş makineleri için ihtiyaç duyduğu otomotiv teknikerleri yetiştirmektir. Otomotiv Teknolojisi Programında;Ulaştırma sınıfına ait 1, İstihkâm sınıfına ait 3,ihtisas olmak üzere toplam 4 farklı ihtisas için ön lisans eğitimi verilir.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin