Gündem, kategorimizdeki bu yazımızda sizlere 2022 KPSS Lisans soruları erişime açıldı – KPSS Lisans hakkında bilgiler vereceğiz.
2022 KPSS Lisans soruları erişime açıldı – KPSS Lisans
06 Ağustos 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturumu (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) ve 2022-KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturumu (Hukuk, İktisat, Maliye) ile 07 Ağustos 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturumuna (İşletme, Muhasebe, İstatistik) katılacak adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.
Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 28 Temmuz 2022 tarihinde saat 14.00’ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.
DİKKAT!
06 Ağustos 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturumu için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.
06 Ağustos 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturumu için adaylar, saat 14.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.
07 Ağustos 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturumu için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.
KPSS Lisans’ın genel kültür ve genel yetenek adında iki bölümden oluştuğunu söylemiştim. Soru dağılımını da yine iki başlık altında sizlerle paylaşacağım.
Genel Yetenek Soru Dağılımı
Genel yetenek sınavı Türkçe ve Matematik testlerinden meydana gelir. Matematik testinde geometri soruları da bulunmaktadır.
•Türkçe: 30 soru.
•Matematik – Geometri: 30 soru.
Türkçe’de başarılı olmak için bol bol paragraf sorusu çözmenizi tavsiye ederim. Ağırlıklı olarak paragraf çıkmaktadır. Fakat dil bilgisini de asla ihmal etmemelisiniz. Çünkü sınava giren çoğu aday Türkçe’de sadece paragrafa çalışıp dil bilgisini direkt olarak bırakıyor. Paragrafın yanında dil bilgisinde de mümkün olduğunca çok soruya doğru cevap verenler ise sıralamada rakiplerinin önüne geçiyor.
Matematikte ağırlıklı olarak problem soruları çıkmaktadır. Zaten sınava giren adayların birçoğu da problemlerde sıkıntı yaşar. KPSS hazırlık sürecinde zor kaynaklardan problem sorusu çözerek yapacağınız net sayısını artırabilirsiniz. Özellikle Bilinçsel Yayınları TYT Problemler Deneme Sınavları kitabını mutlaka alıp çözmenizi öneririm. İçindeki sorular gerçek ÖSYM’ye oldukça yakın nitelikte hazırlanmış.
Genel Kültür Soru Dağılımı
Genel kültürde ise 4 dersten toplamda 60 soru çıkmaktadır. Bu dersler; tarih, coğrafya, vatandaşlık ve güncel bilgilerdir.
•Tarih: 25 soru.
•Coğrafya: 18 soru.
•Vatandaşlık: 9 soru.
•Güncel Bilgiler: 6 soru.
KPSS soru dağılımı bu şekildedir. KPSS’de hangi dersten kaç soru çıktığını öğrendiğimize göre gelin bir de KPSS konuları nelermiş göz atalım.