Kamu Alımları, kategorimizdeki bu yazımızda sizlere Jandarma ve Sahil Güvenlik 47 Öğrenci Alım Detayları hakkında bilgiler vereceğiz.
İçindekiler
Jandarma ve Sahil Güvenlik 47 Öğrenci Alım Detayları
Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsüne 47 öğrenci alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 2020-2021 Eğitim ve öğretim yılı bahar döneminde açılacak olan tezli yüksek lisans öğrencileri alımı gerçekleştireceğini bildirdi.
Başvurular 12 Ocak 2021 ile 20 Ocak 2021 tarihleri arasında Güvenlik Bilimleri Enstitüsü [email protected] elektronik posta adresine yapılacaktır. Başvuru sırasında elektronik ortamda alınan başvuru formunun fotoğraflı ve ıslak imzalı aslı değerlendirme sınavı öncesinde teslim edilecektir.
Başvurular sonucunda adayların değerlendirme sınavlarına katılacağı tarihler www.jsga.edu.tr adresinden duyurulacaktır.
Adaylarda Aranan Ortak Şartlar Nelerdir?
Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara iltisaklı veya irtibatlı olmamak,
Her ne sebeple olursa olsun herhangi bir devlet kurumundan veya herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans veya lisansüstü programından çıkarılmamış olmak,
Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak,
Lisans derecesine sahip olmak (Kesin kayıt tarihi öncesi mezun olacak durumda olan adayların başvuruları kabul edilecektir.)
Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama ile T.C. Anayasasının 76’ncı maddesinde tanımlanan suçlardan birisinden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,
Jandarma ve Sahil Güvenlik Alımı Kadro ve Kontenjanlar
17 Kişi: Kamu Yönetimi
10 Kişi: Deniz Emniyeti ve Güvenliği
8 Kişi: Güvenlik Yönetimi
5 Kişi: Uluslararası Güvenlik ve Turizm
7 Kişi: Suç Araştırmaları
1.Başvuru Formu: E-posta ile gönderilen başvuru formu fotoğraflı ve ıslak imzalı olarak teslim edilecektir.
2.Niyet Mektubu: Belirlenen format doğrultusunda elektronik ortamda doldurulacaktır.
3.Not Döküm Çizelgesi: Aslı veya noter/üniversite onaylı sureti kabul edilecektir.
4.ALES Belgesi: Sonuç belgesi kontrol kodu olan internet çıktısı kabul edilecektir.
5.YDS veya Eşdeğer Sınav Belgesi: Sonuç belgesi kontrol kodu olan internet çıktısı kabul edilecektir.
6.Denklik Belgesi: Yurtdışı eğitim kurumlarından mezun olanlar için YÖK’ten alınmış denklik belgesi eklenecektir.
7.Kimlik Belgesi: Nüfus cüzdanı / kimlik kartı fotokopisi veya E-Devletten çıktısı kabul edilecektir. Başvuruda bulunan TSK, Jandarma Genel Komutanlığı ve S.G.K’lığı personeli nüfus cüzdanı ile birlikte kurum kimlik kartını da ibraz edecektir.
8.Adli Sicil Kaydı: E-Devlet Sisteminden alınabilmektedir.
9.Askerlik Durum Belgesi: Erkek adaylar tarafından E-Devlet Sisteminden alınmış doğrulama koduna sahip belge kabul edilecektir.
10.Referans Mektubu: Referans mektuplarının yazarları (tercihen en az bir öğretim üyesi) tarafından e-posta ile gönderilmemesi durumunda adaylar tarafından elden teslim edilecektir.