2021 Jandarma Sözleşmeli Uzman Erbaş Alımı Aşamaları

0
772

 Sözleşmeli Er Adayları, bu yazımızda sizlere 2021 Jandarma Sözleşmeli Uzman Erbaş Alımı Aşamaları hakkında bilgiler vereceğiz.

2021 Jandarma Sözleşmeli Uzman Erbaş Alımı Aşamaları

Jandarma sözleşmeli uzman erbaş alımı için adaylar 5 aşamadan geçmektedir. 5 aşamayı da olumlu şekilde tamamlayabilen adaylar sözleşmeli uzman erbaş alımlarından yararlanabilmektedir. Başvuruları uygun görülen adayların seçme sınavlarının ne zaman, nerde ve ne şekilde yapılacağı bildirilecektir. Ayrıca başvurusu kabul edilerek kontenjana girmeye ve sınav ücretini yatırmaya dair bilgilerde adaylara bildirilecektir. Adaylar sınava gelirken yanlarında; cep telefonu, fotoğraf makinesi, hesap makinesi, çağrı cihazı veya benzeri eşyalar getirmeyecektir.

1) Ön Sağlık Muayenesi

Adaylar giriş koşullarında belirtildiği şekilde; genel vücut yapısı, ağız, çene ve diş yapısının düzgün olması, frengi, kellik, yüzünde fazla miktarda çiçek bozukluğu, çıban, yara veya yanık izleri, vücudunda dövme, dilinde pelteklik veya tutukluluk, ayağında düz tabanlık, gözünde şaşlık veya renk körlüğü gibi sağlık kusurlarının bulunmaması yönünde muayene edilecektir. Ayrıca başvuru yapacak olan adayların boy ve kilo standartlarına da uyması gerekmektedir.

2) Yazılı Sınav

İlköğretim okulu mezunu adaylara yazılı sınav uygulaması yapılacaktır. Atatürk İlke ve İnkılapları, Tarih, Türkçe, Coğrafya, Yurttaşlık Bilgisi, Matematik ve Genel Yetenek konularını içeren bir sınava tabi tutulacaklardır. Yapılacak olan sınav 20 puan üzerinden değerlendirilecektir. Adayların en az 10 puan alması gerekmektedir.

Lisans, ön lisans veya lise mezunu adaylar için ise yazılı sınav yapılmayacaktır. Bu adaylar için ise KPSS puanının %20’si alınacaktır.

3) Fiziki Yeterlilik Sınavı (FYS) (Spor Testi)

Adaylara uygulanacak olan fiziki yeterlilik sınavı barajını geçen adaylar mülakat ve uygulama sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Spor testine girecek olan adayların yanlarında spor ayakkabı, eşofman ve şort getirmeleri gerekmektedir. Fiziki yeterlilik sınavına katılacak olan adaylar herhangi bir sağlık kuruluşundan alacakları en az bir hekim onaylı “Adayın spor yapmasında sakınca yoktur.” İbareli durum bildirir hekim raporu getirecektir. (Son bir hafta içerisinde alınmış olması gerekir.)

Fiziki yeterlilik sınavının yapılacağı gün sağlık durumu nedeniyle sınava katılamayacak olan adaylar (Devlet Hastanesinden alınan en az 3 hekim imzalı raporla) dilekçe ve raporları ile önceden müracaat etmeleri gerekmektedir. Başka bir gün sınava girip giremeyeceği hakkında değerlendirmeye alınacaktır.

4) Uygulamalı Meslek Bilgisi Sınavı

Uygulamalı sınav gerektiren branşlara müracaat eden adaylar hangi branş için müracaat etmişse o branşta uygulamalı meslek sınavına tabii tutulacaklardır. Uygulamalı meslek sınavları 30 puan üzerinden değerlendirilecek olup adayın en az 15 puan alması gerekmektedir.  Adayların uygulamalı ve yazılı sınavda başarı sağlayabilmeleri için yazılı sınav notunun, uygulamalı meslek bilgisi sınav notu ile toplanması halinde 25 puan ve üzerinde olması gerekmektedir.

5) Mülakat Sınavı

Yazılı, Ön Sağlık Muayene, Fiziki Yeterlilik Sınavı ve Uygulamalı Meslek Bilgisi Sınavında başarılı olan adaylar mülakat sınavlarına alınacaklardır. Mülakat sınavında adayın ses tonu, konuşma yeteneği, heyecan durumu, çok yönlü düşünme ve kendine güvenme gibi hususlar gözlemlenecektir. Mülakat sınavı Komisyon ile aday arasında yüz yüze, sözlü iletişim şeklinde ve soru-cevap yöntemi olarak uygulanacaktır.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin