Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 67 | (10.11.2021)

Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 67 | (10.11.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
“Aynı veya eşit değerde bir iş için, cinsiyet nedeniyle daha düşük ücret kararlaştırılamaz.” hükmü hangi kanunda yer almaktadır?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

“Özel güvenlik hizmetleri kapsamında, özel güvenlik birimlerini, özel güvenlik şirketlerini ve özel güvenlik eğitimi veren kurumları denetlemeye ....... yetkilidir.” cümlesindeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi devriye çeşitlerinden birisi değildir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Görev bölgesinde devriye gezerken özel güvenlik görevlisi Tarkan’ın; güvenlik zafiyeti oluşturmamak, rutinleşmeyi önlemek, suç işlemeye niyetli kişilerin takibini zorlaştırmak amacıyla, kısa bir süre önce kontrol ettiği arka giriş kapısını beklenmedik sürede tekrar kontrol etmesi aşağıdaki devriye yöntemlerinden hangisi ile ifade edilir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisi, nokta görevlisinin görev yerinde dikkat etmesi gereken hususlardan değildir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
AVM önündeki otoparkta yerde yatan yaralı erkek şahsı gören ve olay yerine ilk giden özel güvenlik görevlileri Ahmet ve Ayşe aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Aşağıdaki sistem veya cihazlardan hangisi, oluşturulan bir manyetik alan içinde maddeleri algılar?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisinde RENTEK manevrası kullanılır?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
X-Ray cihazından geçen metaller renkli monitörde hangi renkte görünürler?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

İlk yardım görevlisi Ahmet Bey arabasıyla seyahat halindeyken henüz yeni olmuş bir trafik kazasına rast geliyor. Yolun kenarında arabadan fırlamış bir yaralı bulunmaktadır. Ahmet Bey bu kazazedenin solunum değerlendirmesini hangi yöntemle yapmalıdır?

 

Özel Güvenlik Sınav Soruları İçin Aşağıdaki Icon’a Tıklayarak En Kapsamlı Mobil Uygulamamızı İndirebilirsiniz!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.