Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 56 | (24.07.2021)

Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 56 | (24.07.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi kapalı depo ve tanklarda çıkan akaryakıt yangınlarında en etkili söndürme maddesidir?
2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Yanma olayının meydana gelebilmesi için aşağıdaki birleşimlerin hangisi gereklidir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
C sınıfı (gaz madde türü) yangınlarını söndürmek için aşağıdakilerden hangisi en etkisiz yangın söndürücü maddedir?
4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
“Kokain”in hammaddesi olan koka bitkisi dünyada en çok hangi bölgede yetişir?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Bir özel güvenlik görevlisi İş Kanunu’na göre haftada ortalama en fazla kaç saat çalıştırılabilir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Güvenlik görevlisi ile görüştüğü kişi arasındaki iki metreden daha az, kişinin uzanabileceği ve fiziksel olarak da dokunabileceği mesafeye ne denir?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Toplumsal olaylarda “göstericilerin eylemlerinin huzuru bozacak veya güvenliği tehlikeye düşürecek seviyede olmadığı müddetçe küçük taşkınlıklara göz yumarak, mecbur kalınmadıkça müdahale edilmemesini” ifade eden genel prensip aşağıdakilerden hangisidir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kanama çeşitleriyle ilgili verilenlerden hangisi yanlıştır?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bir özel güvenlik görevlisinin buluntu eşyanın sahibi olduğunu iddia eden kişiye aşağıdakilerden hangisini sorması anlamlı değildir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Kişinin, delil olabilecek ya da müsadere edilmesi gereken bir eşya üzerindeki tasarruf yetkisinin rızası dışında, kamu gücü kullanılarak kaldırılmasına ……… denir. Boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

YORUMLAR

  1. Özlem Çelikalp dedi ki:

    7 dogru 3 yanlış

    1. Buradan Öğren dedi ki:

      Tebrik ederiz. Çalışmaya devam ! 🙂