Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 55 | (22.07.2021)

Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 55 | (22.07.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C


Kendisine sebep gösterilmeden “ücret kesme” cezası verilen özel güvenlik görevlisi Ahmet, hakkını hangi kanun hükümlerine göre aramalıdır?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Özel güvenlik hizmetlerinde kullanılan silahların görev dışında muhafazasından aşağıdakilerden hangisi sorumludur?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Özel bir şirkette özel güvenlik görevlisi olarak çalışacak olan Bahadır, 4857 sayılı İş Kanununa göre işverenle yazılı bir deneme süreli sözleşme imzalıyor. İşverenin memnuniyeti halinde çalışmaya devam edeceği bildiriliyor. Bu deneme süresi en çok kaç aydır?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Nokta görevlisinin görevine ilişkin aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
I. Çevresine karşı duyarlı olmalıdır.
II. İyi iletişim kurabilmelidir.
III. Ciddi ve tetikte olmalıdır.
IV. Yüksek sesli konuşarak sert imaj oluşturmalıdır.
Yukarıda devriye görevlisinin özellikleri ile ilgili bilgilerden hangileri doğrudur?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Alışveriş merkezine (AVM) gezmeye gelen polis memuru Vedat, kontrol noktasından silahı ile birlikte geçmek istemektedir. Kontrol noktasında görevli özel güvenlik görevlisi Emre’nin davranışı nasıl olmalıdır?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisinin kullanım amacı bir yerleşkeye izinsiz girişleri engellemeye yönelik değildir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Aşağıdakilerden hangisine yapay solunum uygulanır?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Katı madde yangınlarının en etkili söndürme maddesi hangisidir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Aşağıdakilerden hangisi etkili beden hareketleri için kaçınılması gereken davranışlardan biri değildir?
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.