Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 52 | (12.07.2021)

Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 52 | (12.07.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

“Özel güvenlik görevlilerine karşı görevleri sırasında ve görevlerinden dolayı işlenen suçlar ……… karşı işlenmiş sayılır.” Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Henüz mahkeme kararı ile kesinleşmemiş olsa dahi bazı fiillerden dolayı hakkında soruşturma veya kovuşturma devam eden kişilerin özel güvenlik görevlisi olmaları kanunen mümkün değildir. 5188 sayılı kanunda aşağıdaki suçlardan hangisi bu kapsamda sayılmamıştır?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Özel güvenlik görevlisi Ahmet ile Mehmet, görevli oldukları alışveriş merkezi girişinde yaptıkları kontrolde bir şahsın üzerinde taşınması yasak ve suç olan bıçak ele geçirmişlerdir. Bu suç unsuru bıçakla ilgili olarak hangi tutanağı düzenlemeleri gerekir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Genel güvenliği korumak, suçları işlenmeden önce önlemek, işlendikten sonra müdahale etmek, vatandaşlara yardımcı olmak üzere sorumluluk bölgesinde gezerek (dolaşarak) görev yapan görevlilere ne denir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Özel güvenlik hizmetlerinin mahiyetini, 5188 sayılı Kanunda geçen aşağıdaki kavramlardan hangisi ifade etmektedir?
6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Kamera sistemine ait pan-tilt motor ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Kanamanın durdurulması ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
Yanıcı gazlardan olan Likit Petrol Gazı (LPG) için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Yanabilen sıvıların oluşturduğu yangın sınıfı aşağıdakilerden hangisidir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Uzun süre madde kullanımı sonrası, madde kullanımı bırakıldığında fiziksel ve ruhsal sorunların ortaya çıkmasına ne ad verilir?
YORUMLAR

  1. Yeliz Yılmaz dedi ki:

    10 doğru
    0 yanlış????

    1. Tuğba dedi ki:

      9 d 1 y

      1. Buradan Öğren dedi ki:

        Tebrik ederiz. Ama çalışmaya devam ediyoruz. ????

  2. Güler Biyam dedi ki:

    9 doğru 1 yanlış

    1. Buradan Öğren dedi ki:

      Tebrik ederiz. Ama çalışmaya devam ediyoruz. ????

  3. Özlem Çlkalp dedi ki:

    6 doğru 4 Yanlış

    1. Buradan Öğren dedi ki:

      Tebrik ederiz. Ama çalışmaya devam ediyoruz. ????

  4. Melek dedi ki:

    9 dogru 1 yanlis

  5. Damla Çelebi dedi ki:

    9 Doğru 1 Yanlış ☺️

    1. Buradan Öğren dedi ki:

      Tebrik ederiz. Ama çalışmaya devam ediyoruz. ????