Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 48 | (29.06.2021)

Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 48 | (29.06.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

“Zor kullanma şartları” ile ilgili aşağıdaki seçeneklerden hangisi doğru değildir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Özel güvenlik görevlileri aşağıdaki şartlardan hangisini taşımak zorunda değildir?
3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

5188 sayılı Özel Güvenlik Kanunu'nda yer alan yazılı görevleri yaptığı sırada yaralanan, engelli hâle gelen özel güvenlik görevlilerine ya da ölen özel güvenlik görevlisinin kanunî mirasçılarına hangi şekilde tazminat ödenir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Otogarda özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Ahmet, terminalin kapısından geçen kişide ruhsatsız silah olduğunu fark etmiştir. Ahmet bu durumda ne yapmalıdır?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

5188 sayılı Özel Güvenlik Kanunu'nun 7. maddesinin E bendine göre özel güvenlik görevlileri; yangın, deprem gibi doğal afetlerde ve imdat istenmesi durumunda görev alanı içindeki işyerlerine ve konutlara girebilirler. Bu yetki ile özel güvenlik görevlileri hangi görevi üstlenirler?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
Delillerin özellikleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Birden çok kameranın manuel ya da otomatik olarak ekranda görülebilmesini sağlar.Sözlük anlamı seçici, değiştiricidir. Tanımı yapılan kapalı devre televizyon sistemine (CCTV) ait hangi ekipman anlatılmaktadır?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Kameralar gece karanlık ortamda düzgün görüntü alabilmek için hangi aparatla birlikte kullanılmalıdır?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A
I. Panik yapmayın ve çevredeki insanlara haber verin
II. İtfaiyeyeye haber vermeden önce yangını söndürmek için uğraşın
III. Acil çıkış yönlendirmelerine uyun ve binayı en kısa sürede boşaltın
IV. Camlardan ve balkondan çıkıp yardım çağrısında bulunun

Yukarıda yangın sırasında yapılması gereken davranışlar sıralanmıştır. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi doğru davranış şekilleridir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D
ÖGG olarak çalışan Ahmet patlama, sonunda oluşan yangından yaralı olarak birini kurtarır. Ahmet, ilk yardım kapsamında hangisini yapmalıdır?
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.