Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 45 | (20.06.2021)

Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 45 | (20.06.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

“Özel güvenlik kimlik kartını başkasına kullandıran özel güvenlik yöneticisi ve görevlisine üç bin Türk Lirası idari para cezası verilir ve bu kişilerin özel güvenlik kimlik kartı valilikçe iptal edilir. Bu kişiler bir daha özel güvenlik alanında çalışamazlar” hükmü hangi kanunda yer alır?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Özel güvenlik görevlisi Bahar, çalışmakta olduğu alışveriş merkezi içerisinde devriye gezerken bir mağazadan yardım istenilmesi üzerine içeri girer. Mağazadan hırsızlık yapan bir genci yakaladığını söyleyen mağaza yetkilisi, çalınan malzemeyi geri aldığını, gencin gözünü korkutmak için dövdüğünü belirtir. Aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlisi Bahar için en doğru hareket tarzıdır?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un 7/b maddesindeki “kimlik sorma” yetkisi kapsamında, görev yaptığı fabrikaya girmek isteyen kişinin nüfus cüzdan fotokopisini alıp, saklayarak muhafaza eden özel güvenlik görevlisi için Türk Ceza Kanunu kapsamında hangi suçu işlediği iddiası ile soruşturma açılabilir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi devriye görevinin amaçlarından değildir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Kontrol noktasında hangi cihazın bulunmasına gerek yoktur?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Kamu kurumunda devriye görevi yapan özel güvenlik görevlileri Melih ve Orhan’ın, görev alanı içerisinde belirlenen bölgede, belirli zamanlarda yerine getirdikleri devriye yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Kanama, kalp atımları ile uyumlu olarak kesik kesik ve fışkırır tarzda akıyorsa ne çeşit bir kanamadır?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E
Aşağıdakilerden hangisi sıcak çarpmasında başlıca risk grupları arasında yer almaz?
9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Su hangi yangın sınıfı için en ideal söndürme maddesidir?
10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C
Aşağıdakilerden hangisi ülkemizdeki yasalar kapsamında uyuşturucu madde sayılmaz?
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.