Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 44 | (15.06.2021)

Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 44 | (15.06.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Parkta meydana gelen yaralamalı kavga olayında olaya ilk müdahale eden özel güvenlik görevlileri aşağıdakilerden hangisini yapmamalıdır?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdaki maddelerden hangisi intihar bombacısının özelliklerinden değildir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Güvenlik görevlilerinin toplumsal olaylara müdahalesiyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Bir spor müsabakasını izlemek amacıyla bir araya gelmiş taraftarların oluşturdukları kalabalık türü aşağıdakilerden hangisidir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Sen dili karşımızdakini suçlamaya yargılamaya yönelik bir konuşma tarzıdır. Bu konuşma tarzı, davranışa, duyguya ve kişiliğe yöneliktir. Bu nedenle karşımızdaki insanı savunmaya iter. Aşağıdaki ifadelerden hangisi sen dilinin özelliklerinden biri değildir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun kabul yılı ve sayısı aşağıdakilerden hangisidir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Kamu güvenliğine, kamu düzenine veya kişinin vücut ve hayatına yönelik olan bir tehlikenin giderilmesi için denetim altına alınması gereken veya suç işlediği yönünde hakkında kuvvetli iz, eser, emare ve delil bulunan kişinin göz altına veya muhafaza altına alma işleminden önce hakim kararı olmaksızın özgürlüğünün geçici olarak fiilen kısıtlanarak denetim altına alınması aşağıdakilerden hangisidir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Henüz mahkeme kararı ile kesinleşmemiş olsa dahi bazı fiillerden dolayı hakkında soruşturma veya kovuşturma devam eden kişilerin özel güvenlik görevlisi olmaları kanunen mümkün değildir. 5188 sayılı kanunda aşağıdaki suçlardan hangisi bu kapsamda sayılmamıştır?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

İlk yardımın temel uygulamaları hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.