Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 42 | (09.06.2021)

Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 42 | (09.06.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Temel eğitimini başarıyla tamamlayan özel güvenlik görevlilerine kimlik kartları hangi makamca verilir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Kamu güvenliğine, kamu düzenine veya kişinin vücut ve hayatına yönelik olan bir tehlikenin giderilmesi için denetim altına alınması gereken veya suç işlediği yönünde hakkında kuvvetli iz, eser, emare ve delil bulunan kişinin göz altına veya muhafaza altına alma işleminden önce hakim kararı olmaksızın özgürlüğünün geçici olarak fiilen kısıtlanarak denetim altına alınması aşağıdakilerden hangisidir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Henüz mahkeme kararı ile kesinleşmemiş olsa dahi bazı fiillerden dolayı hakkında soruşturma veya kovuşturma devam eden kişilerin özel güvenlik görevlisi olmaları kanunen mümkün değildir. 5188 sayılı kanunda aşağıdaki suçlardan hangisi bu kapsamda sayılmamıştır?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Kontrol noktalarında eşyaların kontrolleri esnasında aşağıdakilerden hangisi yapılmamalıdır?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Kamu düzeninin korunması, suçların önlenmesi, özel dikkat gösterilmesi gereken belirli yerlere karşı yapılabilecek saldırıların önlenmesi ve çevre sakinlerine güven verilmesi amacıyla özel olarak belirlenmiş, belirli ve sınırlı bir alanda kurulan görev yeri aşağıdakilerden hangisidir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi, nokta görevlisinin görev yerinde dikkat etmesi gereken hususlardan değildir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Devriye görevine çıkmadan önce amirler tarafından özel güvenlik görevlilerinin, görevle ilgili genel ve özel olarak bilgilendirilmeleri, aşağıda belirtilen devriye öncesi hazırlık aşamalarından hangisine girer?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Kartlı geçiş sisteminin kullanım amacı aşağıdakilerden hangisi olamaz?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Kanamanın durdurulması ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Yanıcı gazlardan olan Likit Petrol Gazı (LPG) için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.