Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 40 | (07.06.2021)

Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 40 | (07.06.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Kamu güvenliğinin sağlanması yönünden 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ile vali ve kaymakamlara verilen yetkiler saklıdır. Bu yetkilerin kullanılması durumunda özel güvenlik birimi ve özel güvenlik personeli ..........ve..........emirlerini yerine getirmek zorundadır. Cümledeki boşluklara hangi ikili getirilmelidir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Konvoy düzenlerinde, konvoyun önünde giden, konvoyun hızını ayarlayan, yerel kolluk kuvvetinin üst düzey yetkilisi ile yakın koruma elamanlarından birinin bulunduğu araca ne denir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Önemli kişinin can güvenliğine karşı merdivenlerde sağlanan korumada hangisi doğru değildir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Ziyaret yapılacak yerlerde, korunan kişinin güvenliğini tehlikeye düşürme ihtimali olan mevcut ve muhtemel tehlikelerin tespit edilerek, etkisiz hale getirmek veya en aza indirmek amacıyla yapılan çalışmalara ne ad verilir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi yangın söndürücü maddelere örnek verilemez?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Kaza yapan bir aracın içinden yaralıyı çıkartmak gerektiğinde yapılması gereken ilkyardım uygulaması ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Yangın oluşmasını sağlayan etken hangisidir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Görev bölgenizde bir kişinin herhangi bir nedenle bayılması halinde ilkyardım uygulaması olarak ne yapılmalıdır?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

X-ray cihazının tünel giriş çıkışlarında bulunan plastik perdelerin varlık nedeni aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru açıklanmıştır?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

X ışının geçemediği maddeler aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru olarak verilmiştir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.