Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 37 | (02.06.2021)

Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 37 | (02.06.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

5188 sayılı Kanunun, özel güvenlik görevlilerinin zor kullanma yetkisine atıfta bulunduğu Türk Ceza Kanununun 25. maddesinin konusu nedir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

5188 Sayılı Kanunun, özel güvenlik görevlilerinin zor kullanma yetkisine atıfta bulunduğu Medeni Kanunun 981. maddesinin konusu nedir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

5188 sayılı Kanuna göre, özel güvenlik görevlisinin üzerinde kimlik kartı taşımamasının müeyyidesi nedir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

(A) isimli özel güvenlik görevlisi, (B) ili şehirlerarası otobüs terminalinde görev yapmaktadır. Cumhuriyet savcısının talimatı kapsamında, polis, hakkında yakalama emri bulunan bazı kişilerin listesini anılan terminalde görevli (A)’ya vermiştir. (A), görevi sırasında yaptığı kimlik kontrolünde, kimliğini kontrol ettiği şahıslardan (C) isimli kişinin polis tarafından verilen listede, hakkında yakalama emri bulunan kişilerden olduğunu tespit etmiştir. (C)’nin yakalanmasına ilişkin aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi “uyuşturucu madde” tanımı arasında sayılmaz?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Akli dengesizlik, fanatizm yada ruhsal dengesizlik, yapılan saldırıların hepsi değilse de büyük bir çoğunluğunda görülen bir unsurdur. Suikastların, asıl nedenleri devrimci, ekonomik vs. olsa da suikastçılar hemen her zaman ………………… olan şahıslardır.


Yukarıdaki boşluğa aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Dört kişi ile korumada her koruma elemanı en az kaç derecelik sorumluluk alanına sahiptir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Doğalgazın tehlikeli oluşu aşağıdakilerden hangisi ile açıklanabilir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Bilinci kapalı bir kişi ile karşılaşıldığında, solunum yolunu en çok kapatan unsur olarak öncelikle neye dikkat edilir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Düşme sonrası şuuru yerinde ancak idrarını tutamayan bir yaralıda en çok dikkat edilmesi gereken durum nedir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.