Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 30 | (22.05.2021)

Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 30 | (22.05.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi "konusuna göre" rapor çeşitleri arasında yer almaz?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

5188 sayılı kanun kapsamında görevli özel güvenlik personeli yetkilerini ne zaman ve nerede kullanabilir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

X-Ray cihazında kontrol edilecek paket ve bavullar taşıma bandına konulurken aralarında en az olması gereken mesafe aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

 Hangisi kaynağın (verici) yolladığı mesaja hedefin (alıcı) verdiği cevap anlamına gelen geribildirim öğesinin etkili olmasını sağlayan özelliklerden değildir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Hayat kurtarmak amacı ile hava yolu açıklığı sağlandıktan sonra, solunumu ve / veya kalbi durmuş kişiye yapay solunum ile akciğerlerine oksijen gitmesini, dış kalp masajı ile de kalpten kan pompalanmasını sağlamak üzere yapılan ilaçsız müdahaleye ne isim verilir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Özel güvenlik görevlisi Naci, görev yaptığı hastanenin bahçesinde elinde bir bayan çantası ile hızla koşmakta olan erkek şahsı hırsızlık şüphesi ile yakalamıştır. Genel kolluğa bilgi verdikten sonra çantanın yakalanan şahsın annesine ait olduğunun anlaşılması üzerine yapması gereken aşağıdakilerden hangisidir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Aşağıdakilerden hangisi kuru kimyasal tozunun özelliklerinden değildir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Esenboğa Hava Limanı dış hatlar kontrol ve arama noktasında görevli özel güvenlik görevlilerinin yaptıkları kontrol sırasında, bir yolcunun şüpheli tavırları dikkat çeker. X-ray cihazından geçirilen valizin içinde poşetlenmiş bir madde tespit edilir. Yolcunun beyanı farklı olsa da; görevliler bağımlılık yapan madde olabileceğinden şüphelenirler. Bunun üzerine yapılacak işlem aşağıdakilerden hangisidir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Turnike uygulamasında dikkat edilecek hususlar göz önünde bulundurulduğunda aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

CCTV'nin açılımı aşağıdakilerden hangisidir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.