Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 29 | (17.05.2021)

Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 29 | (17.05.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun kabul yılı aşağıdakilerden hangisidir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

PVSK’ya göre aşağıdakilerden hangisinde önleme araması yapılamaz?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Adli makamlarca, konusunda uzman personelin, teknik görüşlerine başvurduğu raporlara ………….. denir. Boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi devriye görevlerinden değildir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Termal kamera ……….bağlı olarak görüntü almak amacı için kullanılır.


Yukarıdaki boşluğa gelecek uygun ifade hangisi olmalıdır?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Özel güvenlik görevlisi İbrahim, görevli bulunduğu banka içerisinde meydana gelen gasp olayı esnasında kendisine silahla ateş eden saldırgana karşı silahını kullanmış ve saldırganın yaralanmasına neden olmuştur. 5188 sayılı Kanunda zor kullanma yetkisi ile ilgili olarak Türk Ceza Kanununun 25’inci maddesine atıfta bulunulmuştur. Türk Ceza Kanununun 25’inci maddesinin konusu aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Görevli bulunduğu spor tesisinin otoparkında görevlendirilen özel güvenlik görevlisi Hasan, araç camını kırarak otodan eşya çalan bir şahsın olduğunu görmesi üzerine, şahsı kovalamak suretiyle yakında bulunan bir apartmanın bahçesinde yakalar ve olay yerine çağrılan genel kolluk görevlilerine şahsı teslim eder. Özel güvenlik görevlisi Hasan’ın bu davranışını tanımlayan en uygun seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Özel güvenlik görevlisinin çalışma izni alabilmesi amacıyla düzenlenen “Özel güvenlik görevlisi olur.” ibaresini içeren sağlık raporunda aşağıdaki dallardan hangisinin bulunması gerekir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na göre toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemeden en az ne kadar zaman önce bildirimde bulunmak gerekir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Atardamar kanamasında diğer damar kanamalarından farklı olarak neden daha fazla kan kaybı olur?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.