Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 28 | (16.05.2021)

Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 28 | (16.05.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Özel güvenlik şirketleri ve özel güvenlik görevlilerinin silah bulundurma ve taşıma yetkisiyle ilgili aşağıda söylenenlerden hangisi doğrudur?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Yakalama yetkisinin kaynağı hangi kanundur?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

“Milli Güvenlik ve kamu düzeninin, genel sağlık ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve hürriyetlerinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, taşınması veya bulundurulması yasak olan her türlü silah, patlayıcı madde veya eşyanın tespiti amacıyla, hâkim kararı veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde mülki amirin yazılı emriyle korumakla yükümlü bulunan yerlerde, kişinin üstlerinde, aracında, özel kâğıtlarında ve eşyasında yapılan arama işlemidir.” Yukarıda tanımı yapılan arama türü aşağıdakilerden hangisidir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

İşlenen suçun yeniden canlandırılmasına, failin tespitine, fail, mağdur ve olay yeri arasındaki ilişkinin ortaya konmasına yarayacak, laboratuarlarda bilimsel yöntem ve tekniklerle uzmanlar tarafından incelenip değerlendirildikten sonra, soruşturma ve yargılama sürecinde ispat vasıtası olarak kullanılabilecek herhangi bir nesneye ya da ize .......... denir. Tanımlamasındaki boşluğa hangisi gelmelidir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Özel güvenlik görevlileri Turan ve Cihan bir AVM’ de güvenlik görevlisi olarak çalışmaktadır. Bir gün AVM’nin tuvaletler bölümünde zarf içerisinde bir miktar para bulurlar. En doğru hareket tarzları nedir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisi bomba elamanlarından değildir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

X-ray operatörü olarak görev yapan özel güvenlik görevlisi Fatih, X-ray cihazından geçen çantanın ekrandaki görüntüsünde bomba düzeneği ve patlayıcı madde tespit etmiştir. Bu aşamada özel güvenlik görevlisinin müdahale tarzı ne olmalıdır?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

X ışının geçemediği maddeler aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru olarak verilmiştir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi sentetik yollarla üretilmemiş, doğada doğal olarak bulunan bir uyuşturucu maddedir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığınız spor salonunda meydana gelen bir travmatik olaya yapacağınız ilkyardım uygulaması ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.