Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 24 | (12.05.2021)

Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 24 | (12.05.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

4857 sayılı İş Kanunu’nun 47’nci maddesi “Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde çalışan işçilere, kanunlarda ulusal bayram ve genel tatil günü olarak kabul edilen günlerde çalışmazlarsa, bir iş karşılığı olmaksızın o günün ücreti tam olarak, tatil yapmayarak çalışırlarsa, ayrıca çalışılan her gün için bir günlük ücreti ödenir” hükmünü amirdir. Buna göre hiç fazla mesai yapmayan fakat Kurban Bayramının iki gününde çalışan bir özel güvenlik görevlisinin maaşına kaç günlük maaş eklenecektir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Özel güvenlik görevlisi Eylem, vardiya değişiminde özel güvenlik görevlisi kimlik kartını evde unutan iş arkadaşı Asuman’a kendi kimlik kartını görevde kullanması için vermiştir. Bu durumun tespiti halinde Eylem’e nasıl bir yaptırım uygulanır?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’a göre aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlilerinin yetkileri arasında değildir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Devriye hizmetinin amaçları ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğru değildir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Yılan sokmasında aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B
Bulunduğu alanlardaki ani ısı değişiklikleri, duman oluşumu, alev oluşumu gibi değişiklikleri algılayan cihazlara ne denir?
8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

İş yerinize gelen bir misafiri ya da size soru sormak isteyen birini etkili bir şekilde dinlemek için aşağıdakilerden hangisini yapmamalısınız?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi eleştiri sanatının ilkelerinden biri değildir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

“Harput Mahallesinde yaşayan 15 yaşındaki Fethi Ahmet, mahallede gerçekleştirilen bir eyleme çevredekilerin ısrarı üzerine katılır. Eylem esnasında kalabalığın içerisinde fark edilmeyeceğini ve tanınmayacağını düşünerek normal şartlarda yapmayacağı bir hareketi yapar ve kalabalıktaki bazı kişilerin de yaptığı gibi kendisinin de okuduğu okulun camlarını taş atarak kırar.” olaydaki Fethi Ahmet’in bu davranışı kalabalık psikolojisi özelliklerinden hangisi ile ifade edilir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.