Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 23 | (10.05.2021)

Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 23 | (10.05.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Demir, altın ve gümüş gibi metaller, renkli ekrana sahip X-ray cihazlarında hangi renk ile tespit edilebilir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

X-ray cihazları hangi kurum tarafından sertifikalandırılmaktadır?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Konveyör bandının geri alınmasını sağlayan kontrol panelinde yer alan tuş aşağıdakilerden hangisidir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Kalp masajında göğüs kemiği basısı ile kaburgalar ne kadar çöktürülür?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Telefon santralleri, bilgi işlem odaları, elektrik panoları, ups odaları vb. hassas makinelerin bulunduğu yerlerde hangi tip yangın söndürücü kullanılmalıdır?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Aşağıdakilerden hangisi madde bağımlılığının fiziksel belirtilerinden değildir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Özel güvenlik görevlisi Mehmet:
-Başkalarının isteklerini ön planda tutar
-Soru sorar gibi konuşur
-Omuzları öne doğru düşük bir vaziyette durur
-Elleri ve ayakları sürekli hareket halindedir
-Ses tonunda huzursuzluk vardır
Yukarıda sıralanan özelliklerine göre Mehmet ne tür bir davranış sergilemektedir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’a göre aşağıdakilerden hangisi özel güvenlik görevlilerinin yetkileri arasında değildir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

4857 sayılı İş Kanunu’nun 47’nci maddesi “Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde çalışan işçilere, kanunlarda ulusal bayram ve genel tatil günü olarak kabul edilen günlerde çalışmazlarsa, bir iş karşılığı olmaksızın o günün ücreti tam olarak, tatil yapmayarak çalışırlarsa, ayrıca çalışılan her gün için bir günlük ücreti ödenir” hükmünü amirdir. Buna göre hiç fazla mesai yapmayan fakat Kurban Bayramının iki gününde çalışan bir özel güvenlik görevlisinin maaşına kaç günlük maaş eklenecektir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Aşağıdakilerden hangisi, tutanak yazarken dikkat edilecek hususlardan biri değildir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.