Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 18 | (03.05.2021)

Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 18 | (03.05.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Özel güvenlik izninin verilmesi, bu hizmeti yerine getirecek kişi ve kuruluşların ruhsatlandırılması ve denetlenmesine ilişkin hususlar hangi kanunla düzenlenmiştir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Devlet Hava Meydanlarında kuruma ait demirbaş yivsiz av tüfeği ile görev yapan silahlı özel güvenlik görevlisi Tufan, kimlik kartı ile beraber aşağıdakilerden hangisini taşımakla yükümlüdür?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Özel güvenlik görevlisi Mehmet’in zor kullanma yetkisine ilişkin sınırı aşması halinde hakkında hangi kanuna göre işlem yapılır?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Güvenlik hizmeti verilecek tesis ve alanlara ilişkin koruma ve güvenlik planları ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

I. Çevresine karşı duyarlı olmalıdır.
II. İyi iletişim kurabilmelidir.
III. Ciddi ve tetikte olmalıdır.
IV. Yüksek sesli konuşarak sert imaj oluşturmalıdır.
Yukarıda devriye görevlisinin özellikleri ile ilgili bilgilerden hangileri doğrudur?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Alışveriş merkezine (AVM) gezmeye gelen polis memuru Vedat, kontrol noktasından silahı ile birlikte geçmek istemektedir. Kontrol noktasında görevli özel güvenlik görevlisi Emre’nin davranışı nasıl olmalıdır?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Patlayıcı maddelerden C3 ve C4 adı verilen plastik patlayıcılar X-ray cihazında hangi renk ile tespit edilebilir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Aşağıdakilerden hangisinde RENTEK manevrası kullanılır?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Özel güvenlik görevlisi Ahmet’in çalıştığı Sanatoryum Hastanesi’nin otoparkında meydana gelen bir kaza sonrası yaralının ilk değerlendirmesinde en başta hangisini kontrol etmesi gereklidir?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi merkezi sinir sistemini uyaran uyuşturucu maddelerdendir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.