Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 17 | (29.04.2021)

Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 17 | (29.04.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Otobüs terminalinde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Adil, hırsızlık suçu işlerken suçüstü olarak saat 24.00'te yakaladığı şüpheliyi bir odada bekleterek sabah saat 08.00'de genel kolluğa bildirmiş ve teslim etmiştir. Yapılan işlemle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

X-Ray cihazında kontrol edilecek paket ve bavullar taşıma bandına konulurken aralarında en az olması gereken mesafe aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Hayat kurtarmak amacı ile hava yolu açıklığı sağlandıktan sonra, solunumu ve / veya kalbi durmuş kişiye yapay solunum ile akciğerlerine oksijen gitmesini, dış kalp masajı ile de kalpten kan pompalanmasını sağlamak üzere yapılan ilaçsız müdahaleye ne isim verilir?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi kuru kimyasal tozunun özelliklerinden değildir?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Esenboğa Hava Limanı dış hatlar kontrol ve arama noktasında görevli özel güvenlik görevlilerinin yaptıkları kontrol sırasında, bir yolcunun şüpheli tavırları dikkat çeker. X-ray cihazından geçirilen valizin içinde poşetlenmiş bir madde tespit edilir. Yolcunun beyanı farklı olsa da; görevliler bağımlılık yapan madde olabileceğinden şüphelenirler. Bunun üzerine yapılacak işlem aşağıdakilerden hangisidir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Kurum içi iletişimde çalışanların isteklerini ve beklentilerini yöneticilere bildirmesi hangi isimle adlandırılır?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : A

Yanma olayının meydana gelebilmesi için aşağıdaki birleşimlerin hangisi gereklidir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Turnike uygulamasında dikkat edilecek hususlar göz önünde bulundurulduğunda aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Afyon ve türevi uyuşturucunun etkisi altında bulunan bir kişide aşağıdaki özelliklerden hangisi görülmez?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Özel güvenlik görevlileri Yunus ve Yalçın belirlenen görev bölgelerinde suçları önlemek, genel emniyeti korumak ve işlenmiş suçları yetkileri dâhilinde takip etmek amacıyla dolaşmaktadırlar. Özel güvenlik görevlilerinin yürüttükleri hizmet aşağıdakilerden hangisidir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.