Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 12 | (21.04.2021)

Günün Özel Güvenlik Sınav Soruları – 12 | (21.04.2021)
1. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Özel Güvenlik Hizmetleri Kanunu kabul yılı ve sayısı hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

2. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Firmaların çalışma izni alabilmeleri için şirket hisseleri nama yazılı olmalıdır ve faaliyet alanları münhasıran koruma ve güvenlik hizmeti içermelidir. Özel güvenlik firmaları, açtıkları şubeleri 1 ay içinde bakanlığa ve valiliğe yazılı beyanla bildirmelidirler. Devrettikleri hisseleri ise 1 ay içinde bakanlığa bildirmelidirler. Firmalara faaliyet izni vermekle yetkili makam hangisidir?

3. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Genel kolluk kuvvetlerinden ve MİT'ten emekli olanlar ve minimum 5 yıl boyunca bu görevi yapıp da kendi istekleriyle işi bırakanlar ÖGG olmak için kaç saat temel eğitim almalıdırlar?

4. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

ÖGG olarak çalışan Ahmet, havalimanı girişinde X-Ray cihazından sorumludur. ÖGG Ahmet hangi kanundan aldığı yetkiyle bu görevi yapmaktadır?

5. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Kontrol noktalarındaki güvenlik tedbirleri gerekli görüldüğü takdirde 3 aşamada yapılır. Bu güvenlik tedbirlerinin üçüncü aşama kontrolü aşağıdakilerden hangisidir?

6. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Aşağıdakilerden hangisi hem genel kolluk hem de özel güvenlik görevlileri tarafından kullanılabilen yetkilerdendir?

7. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : D

Boğma (Boğum) noktası tabirini en iyi tarif eden madde aşağıdakilerden hangisidir?

8. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : B

Endüstriyel alanda yaygın olarak kullanılmakta olan yapıştırıcılar, tiner, benzin vb maddeler, madde bağımlıları tarafından solunum yoluyla alındığında alkol sarhoşluğuna benzer bir etki meydana getirmektedirler. Yukarıda tanımı verilen uyuşturucu madde grubu aşağıdakilerden hangisidir?

9. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : E

Havada (yaklaşık) yüzde kaç oranında oksijen bulunur?

10. Soru
Doğru Yanlış Boş Doğru Cevap : C

Omurga hasarı olduğundan şüphelenilen bir yaralının taşınması gerektiğinde nasıl davranılmalıdır?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.